A független szakszervezetek támogatják a béruniót

2017-09-11 16:31

Majd negyven szakszervezet fejezte ki támogatását a béruniós európai polgári kezdeményezés iránt. Olyannyira, hogy pénteken egy nagyszabású szakmai konferencián egyhangúlag úgy határoztak az érdekképviseletek, hogy létrehoznak egy polgári kampánybizottságot saját képviselőikből, amely a bérek felzárkóztatását célzó kezdeményezést sikerre viszi. A megjelent szervezetek vezetői megerősítették, hogy nekik nem a Fidesz, vagy a szintén kívülről befolyásolt Európai Szakszervezeti Szövetség diktál, hanem kizárólag a magyar munkavállalók érdekeit tartják szem előtt, azok az elsődlegesek. A Magyar Időkben kormányzati megrendelésre megjelent cikk ismét hazudott a béruniós európai polgári kezdeményezésről és a Jobbikról. Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára tárgyalt Gyöngyösi Mártonnal, a kezdeményezést indítványozó európai polgári bizottság vezetőjével, s elismeréssel szólt az egyenlő munkáért egyenlő bért zászlajára tűző kezdeményezés céljáról. Mindezt írásban is megerősítette. A fideszes pártlap állításával ellentétben szó sem volt arról, hogy Vona Gábor is találkozna az Európai Szakszervezeti Szövetség vezetőjével.
A béruniót eddig kizárólag a Fidesz által befolyásolt szakszervezeti konföderációk utasították el szakmaiatlan és skizofrén magyarázatokkal, hiszen a polgári kezdeményezés lényege valójában éppen az volna, amiért minden munkavállalói érdekképviselet megalakult és küzd, pontosabban küzdenie kellene.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ismét elmarasztalta a bíróság a Habony-művek egyik zászlós hajóját!
Újabb településen bontott zászlót a legerősebb ellenzéki párt!

2017 november