Híreink

Gaudi az ET-ben: Románia visszatartja az egyházi javakat

2013-04-30 12:14
-A +A

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének szerdai ülésén, az Erőszak a vallási közösségek elleni jelentés vitájában Gaudi-Nagy Tamás jobbikos politikus rámutatott: a lelkiismereti és vallásszabadság garantálása arra kötelezi a tagállamokat, hogy a hátrányos megkülönböztetést elkerüljék és a vallási közösségek elleni erőszakkal szemben fellépjenek.

Sajnálatos módon még Európában is vannak szomorú példái a vallási közösségek elleni erőszaknak és hátrányos megkülönböztetésnek, amelyek mögött sokszor nemzetiségi elnyomás is meghúzódik - hívta fel figyelmet. Az igazságtalan békediktátumok következtében hazájától elszakított és önrendelkezési jogától megfosztott magyar közösségek vallásszabadsága is jelentős mértékben sérült. A kommunizmus ideje alatt a magyar kapcsolódású egyházak vagyonának jelentős részét államosították - emlékeztetett Gaudi.

A nemzeti radikális honatya elfogadhatatlannak nevezte, hogy Románia bár most ünnepli az Európa Tanácshoz csatlakozásának 20. évfordulóját, megszegve a Parlamenti Közgyűlés által előírt és vállalt kötelezettségét, a mai napig csak töredékét szolgáltatta vissza az elkobzott egyházi javaknak, az igények többségét még el sem bírálták, és természetben csak a javak kb. 3 százaléka került vissza. A magyar képviselő az Emberi Jogok Európai Bírósága által már többször elmarasztalt Romániát felszólította, hogy a visszaszolgáltatási kötelezettségnek haladéktalanul tegyen eleget.

Gaudi-Nagy Tamás emellett a közgyűlés elé tárta a délvidéki magyarok elleni atrocitások ügyét, mivel ezen támadások egy része, miséről hazafelé tartó hívők, templomok és felekezeti temetők ellen irányul. Utalt a Kárpátalján néhány hete ukrán soviniszták által véghez vitt erőszakos cselekményekre, amelyek templomok környékén kokárdát viselő fiatalok és nemzeti ünnepen résztvevő hívők ellen irányultak.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Az EP áprilisi plenáris ülésén elfogadták a Szerbia uniós integrációjához vezető úttal kapcsolatos ún.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom felvidéki tagjai és szimpatizánsai ellentüntetést szerveztek a Dunaszerdahelyen kampán
A Jobbik Magyarországért Mozgalom kárpátaljai tagjai nem kevés utánajárást követően kiderítették, hogy Beregszászon nyug

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus