Gázai összetűzések

2018-05-15 12:12

A Jobbik Magyarországért Mozgalom aggodalmát fejezi ki az Izraelbe akkreditált amerikai nagykövetség áthelyezését követően a Gázai-övezet határán kirobbant, immár halálos áldozatokat követelő összetűzések okán.

Álláspontunk szerint az izraeli–palesztin konfliktust kizárólag a politikai úton, a nemzetközi joggal összhangban történő rendezés zárhatja le egy kétállami megoldás megteremtésével. Meggyőződésünk, hogy csak ez, a mind az izraeli, mind a palesztin fél önrendelkezéshez és függetlenséghez való jogát tiszteletben tartó megoldás az, amely a térségben élő emberek érdekét szolgálja.

Sajnos a békés rendezés lehetőségét az amerikai nagykövetség áthelyezésével súlyos károk érték, melyet a Gázai-övezet határán kirobbant, immár több mint 50 halálos áldozatot és mintegy 2400 sebesültet maga után követelő összecsapások is mutatják. A Jobbik az Európai Unió államainak többségével összhangban elítéli a feszültséget szító politikát.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Szijjártó Péter vezette „szabadságharcos” magyar külügy ismét a lehető legcinikusabb választ adta és szembemenve a többi európai országgal, legitimálta a nagykövetség áthelyezését. Bízunk benne, hogy a következetlen és felelőtlen külpolitika miatt hazánkat ért károkért és a növekvő biztonsági fenyegetettségért Szijjártó Péter ugyanolyan bátran vállalja majd a felelősséget, ahogy állítólag a NATO-országok külügyminisztereit szokta „fejmosásban részesíteni”.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője

A rendezvény főszónoka Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.
A Jobbik országos elnöksége egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen.

2018 május