"Gázos" Mátrai Erőmű - mindenre kiterjedő vizsgálatot szorgalmaz a Jobbik

2019-11-20 14:13

Az elmúlt napokban járta be az országos sajtót az a hír, miszerint az Orbán Viktor strómanjának érdekeltségébe tartozó Mátrai Erőmű egyik víztározójában az ott dolgozók egészségére rendkívül veszélyes gázok keletkeztek. A vállalat annak ellenére, hogy már napokkal korábban tudott a veszélyes helyzetről, az érintett zónák lezárása helyett továbbra is veszélynek tette ki dolgozóit. A hírek arról szóltak, hogy több dolgozó is panaszkodott rosszullétre, amelyet minden bizonnyal a kiszabadult mérges gázok okoztak, hiszen ezek szem- és nyálkahártya-irritációt okoztak.
Elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc erőművének vezetése tompítani próbálja a történteket ahelyett, hogy megtenne mindent az erőműben dolgozók és a környéken élők egészsége, valamint a környezet védelme érdekében. A Jobbik arra kéri a hatóságokat, hogy mindenre kiterjedő vizsgálatot folytassanak le, és találják meg a felelősöket!

Nunkovics Tibor és Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselőiSajtóközlemény:

2019 december