A gázzal játszik a Fidesz, mert retteg

2018-03-08 11:18

A magyar lakosság 22 ezer forinttal magasabb árat fizet a gázért a piaci árnál, amiből most a kormány 12 ezer forintot elenged. A Jobbik szerint ez egyszerű szemfényvesztés, aminek hátterében a Fideszben eluralkodó pánik áll.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypártoknak nemcsak a hódmezővásárhelyi vereség miatt van félnivalójuk, hanem azért is, mert jelöltjeik negyedannyi ajánlást gyűjtöttek a választás előtt, mint négy éve.

Az időseknek juttatandó Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatban örömtelinek tartotta a nyugdíjasok támogatását. Kifogásolta ugyanakkor, hogy a járadékemelés nem a nyugdíjas fogyasztói kosárhoz kapcsolódik, sem a reálbér-emelkedésekhez, ami miatt egy százezer forintos havi juttatás vásárlóértéke évi 25 ezer forinttal csökkent tavaly - vélekedett.

A tűzifára nyújtott 1 milliárd forintos keret szerinte mindössze 35 ezer családon segít, miközben 3 millióan szorulnának rá a támogatásra, a 12 ezer forintos gázár-kompenzáció pedig szerinte még mindig kevesebb, mint amennyivel többet fizetnek az emberek a piaci árnál - jelentette ki, rámutatva: három éve csökken a gáz világpiaci ára, ami azonban a hazai árakban nem érvényesült.

Sneider Tamás szemfényvesztésnek tartja a miniszterelnök rezsitámogatásokkal és az idősek segítésével kapcsolatos bejelentéseit, amely szerinte a Fidesz rettegését mutatja.

alfahir.hu - jobbik.hu

Sátrat vertek a Jobbik Ifjúsági tagozatának aktivistái a Sándor palota előtt, hogy így tiltakozzanak az otthonra vágyó fiatalok arcul csapása, a lakástakarékok kivégzése ellen.
A lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak.

2018 október