Gerner Péter civil polgármesterjelölt a Jobbik jelöltje Dunakeszin

2019-07-01 19:58

Mint azt az ellenzéki pártok közös dunakeszi sajtótájékoztatóján a Jobbik képviseletében Varga Zoltán Péter helyi elnökünk korábban bejelentette, Gerner Péter pártoktól független polgármesterjelölt mögött sorakozott fel a Jobbik is az őszi önkormányzati választásra Dunakeszin, a fideszes Dióssi Csaba legyőzése érdekében. Emellett az ellenzék közös képviselőjelölteket is állít abból a célból, hogy Dunakeszi valamennyi választókerületében egyetlen ellenzéki jelölt álljon a fideszes jelöltekkel szemben.

Támogatásunk legfontosabb oka ugyanakor az, hogy Gerner Péter polgármesterjelölt előzetes egyeztetéseink során határozottan kinyilvánította, hogy a város vezetőjeként - számtalan egyéb és a Jobbik számára is fontos ügy mellett - hajlandó egyeztetni és adott esetben képviselni a Jobbik legfontosabb dunakeszi programpontjait: a bérlakás-programot, az állatvédelmi és állattartási jogszabályokat, az átláthatóságot, korrupcióellenességet, a fideszes városvezetők nyilvánosság kizárásával végzett tevékenységének felderítését és szükség szerint elszámoltatásukat, a 24 órás orvosi ügyelet megvalósításának és a várólisták csökkentésének kérdéseit és több más javaslatunkat.

Azon javaslatokat, melyeket a választáson induló másik jelölt, Dióssi Csaba jelenlegi polgármester a képviselő-testületben több tucatszor - összességében közel ötven alkalommal - leszavazott, vagy napirendre venni sem engedett pusztán azért, mert jobbikos javaslatról, illetve egy olyan jobbikos képviselő - Varga Zoltán Péter - javaslatáról volt szó, aki nem hagyta szó nélkül a városvezetés milliós jutalmait, a közérdekű adatok eltitkolását vagy éppen a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány által elszámolásaiban nem talált 1,7 milliárd forintos, a dunakesziek által befizetett közpénz sorsát.

Amíg a fideszes Dióssi Csaba polgármesterként éveken keresztül hónapról hónapra leszavazta a jobbikos javaslatokat, titkolózott és hazudott, addig Gerner Péter ígéretet tett a Jobbik számára fontos kérdések átbeszélésére, adott esetben pedig azok képviseletére. A Jobbiknak pedig a legfontosabb a saját Dunakeszire vonatkozó programpontjai, illetve szavazóinak érdekképviselete, ezért az azokat felvállaló Gerger Péter támogatása mellett döntött.

Jobbik Dunakeszi Szervezete

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

2019 július