Híreink

Giró-Szász valljon színt végre!

2014-11-29 15:33
-A +A

A belvárosi önkormányzat a 2009-es és 2010-es években, a válság közepén, rengeteg ingatlant értékesített a reális értéküknél jelentősen alacsonyabb összegért. Ezeket a nagy értékű ingatlanokat csomagban, fejlesztési címen értékesítették offshore cégeknek.

A Jobbik felteszi a kérdést: miért kellett ilyen sürgősen, áron alul, csomagban eladni ezeket az ingatlanokat? Úgy véljük, Rogán Antal szerepe megkérdőjelezhetetlen ebben az ügyben, ugyanis ő volt a kerület polgármestere, aki a Belváros eladósodottságával érvelt az ingatlanok elkótyavetyélésével kapcsolatban. Ugyanakkor Rogánnak mint kormányközeli szereplőnek tudnia kellett arról, hogy az állam átvállalja az önkormányzatok adósságának nagy részét. Emellett pont a fideszes képviselő nyújtotta be azt a javaslatot, hogy a turisztikai adók nagy része a kerületeknél maradjon, és ebből az összegből a legnagyobb szelet a Belvárosnak jutott.

Kijelenthető, hogy ami az elmúlt időszakban a Belvárosban folyt az nem ingatlangazdálkodás, hanem ingatlangarázdálkodás. A válság miatt lecsökkent értékű ingatlanokat ugyanis épp a rendelkezésre álló források miatt nem lett volna szükségszerű értékesíteni.

Az ominózus Dorottya utca 8. szám alatti ingatlan esetében is hasonló üzletről beszélhetünk. Az ingatlant egy luxemburgi offshore cég vette meg jó áron, mely cégnek az ügyvezetője Giró-Szász András államtitkár sógora, Serfőző Péter. Az ingatlanvásárlásra létrehozott projektcégben 50 százalék tulajdonrésze van Serfőzőnek, és most szerzett 20 százalékot magának Giró-Szász is.

A Jobbik úgy véli, ki sem derült volna ez az egész ingatlanmutyi, ha Giró-Szásznak nincsenek államtitkári ambíciói, mert ehhez kötelező vagyonbevallást benyújtani. Giró-Szász azóta csak szabadkozik arról, hogy miből telt neki ilyen befektetésre. Emlékeztetünk: korábban az államtitkár azt állította, hogy soha nem volt tulajdonában olyan cég, amely ingatlanokat vásárolt volna. Most viszont kiderült, hogy nem mondott igazat, mert az egész projekt egy családi vállalkozás.

A Jobbik megteszi a megfelelő lépéseket az ingatlanok eladásának felderítésérem, és követeli, hogy Giró-Szász András valljon színt, ne hazudjon tovább a tulajdonában lévő ingatlanokról, és térítse meg a belvárosi lakosokat ért kárt, ahogy azt Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros fideszes polgármestere lakása visszaadásával tette.

Losonczy Pál, a Jobbik belvárosi önkormányzati képviselője

 

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november