Gulyás Sándorra emlékezünk

2019-12-31 16:52

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték, szerették és ismerték, hogy Gulyás Sándor Medgyesegyháza város önkormányzati képviselője a Jobbik Medgyesegyházi Szervezetének egykori elnöke, mindvégig aktív tagja 2019. december 25-én, 62 éves korában hazatért a megváltó Úrhoz.

Gulyás Sándor 2009-ben, alapító tagja volt a Jobbik Medgyesegyházi Alapszervezetének, amelynek elnöki feladatait 2011-től - 2018 júniusig látta el. Mindvégig a legaktívabb tagja és mozgatórugója volt a helyi Jobbiknak, de Békés megyei, sőt országos szinten is elismerték csupa szív áldozatkész és kimagaslóan eredményes munkáját, hazája iránti szeretetét.

Nevéhez kötődik a Medgyesegyházi Trianoni emlékmű és kettős kereszt felállítása, majd későbbi renoválása is. Mint műköves szakember saját keze munkájával is hozzájárult az emlékmű létrehozásához amelyet 2009-ben, nagy politikai ellenszélben sikerült kivitelezni.

2018-ban alapító tagja volt az Összefogás a Jövőnkért Egyesületnek, amely civil szervezet által és a Jobbik támogatásával 2019. október 13-án a negyedik legjobb eredménnyel került be a kisváros képviselő testületébe.

Régi vágya teljesült ezzel, hiszen mindig is szívügye volt a település jelene és jövője. Amely nem csak szavakban hanem tettekben is megnyilvánult, hiszen mint helyi vállalkozó szinte minden fontos helyi közösségi ügyet támogatott.

Az új kihívásnak a tőle megszokott lelkiismeretes munkával látott hozzá és javaslataival, határozott kiállásával szinte azonnal meghatározó tagjává vált a város vezetésének.

Halála nagy veszteség nem csak a Jobbik és a nemzeti gondolkodású tábor számára, hanem a kisváros lakossága is lesújtva áll a történtek előtt.

László Attila Tibor a Jobbik helyi elnöke az alábbi gondolatokat fogalmazta meg az általa nagyrabecsült és szeretett Harcostársához:

„Egy rossz álom mely egyszer csak véget ér, gondoltam így lesz, míg fel nem rángatott a rideg valóság keserű érzése. Most pedig könnyes szemmel hiszem, hogy aki így szerette a hazát és a családot az nem ment el csak úgy örökre. Az Isten biztosan tudja, hogy miért kell két külön világban létezni miközben a harcunkat együtt kell tovább folytatni. Mert dolgunk még van tudod, nem fejeztük be amit elkezdtünk egykoron, csak Te ott fenn mi itt lenn hisszük a Szebb jövőt. Most kicsit pihenj Barátom én is ezt teszem, de holnaptól újra együtt álmodunk tovább!”

Gulyás Sándor emléke örökre velünk marad, szellemisége és az igazság melletti következetes kiállása jelenti a követendő utat számunkra! 2020. január 4-én, szombaton, 10 órakor, Mezőberényben a Köztemetőben veszünk Tőle végső búcsút.

Jobbik Medgyesegyházi Szervezete

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

2020 július