Híreink

A gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának csökkentését szorgalmazza a Jobbik

2020-02-29 08:11
-A +A
 
A gyermekneveléshez szükséges mindennapi cikkek áfájának öt százalékra csökkentését, majd eltörlését szorgalmazta pénteki  sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.
 
A jobboldali konzervatív párt politikusa szerint a korábbi, részleges áfa-csökkentések során a kereskedők lenyelték a különbözetet, ezért az árakat figyelő monitoring rendszert hoznának létre.
 
Hozzátette, az általa felvetett változás kevesebbe kerülne, mint a kormányzati kommunikációra költött évi százmilliárd forint, "ennyiből lehetne a magyar családok mindennapi életminőségét érezhetően javítani".
 
Jelen pillanatban a legsúlyosabban adóztatott tevékenység, ha úgy tetszik, büntetett tevékenység Magyarországon a gyermeknevelés - jelentette ki az ellenzéki politikus, akinek megfogalmazása szerint "a gyermeknevelést szénné adóztatják Magyarországon".
 
Z. Kárpát Dániel jelezte: a Jobbik bérlakás-programja előnybe hozná a gyermekeket nevelő családokat is, hangsúlyozva: a kormányzat családpolitikája - amelynek több elemét pártja is támogatja - jellemzően a felső középosztálytól fölfelé nyújt kedvezményeket.
 
A Jobbik viszont a teljes társadalmi spektrum számára is megoldásokat kíván nyújtani - hangsúlyozta.  A politikus szerint  Magyarországon katasztrofális méreteket ölt a népességfogyás.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július