Híreink

Gyöngyösi: A fekete lovag kiegyezett volna döntetlenben, Orbán viszont győzelemnek adja el a vereséget

2019-03-21 16:04
-A +A
 
Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és EP-listavezetője mai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Európai Néppárt tegnapi döntését és a Fidesz ezt követő kommunikációját látva Örkény István következő egyperces novellája jutott eszébe:
 
" Rajk László külügyminisztert, a párt régi harcosát, saját kérésére halálra ítélték. A kivégzés a kölcsönös egyetértés és bizalom jegyében folyt le, kisszámú meghívott előtt."
 
A magyar kormánypárt néppárti tagságának felfüggesztése kapcsán a jobbikos honatya egyértelműnek látja, hogy egy kompromisszumos háttéralku született a felek között annak érdekében, hogy mindenki "arcvesztés nélkül távozhasson a tárgyalóasztaltól és a saját szájíze szerint kommunikálhassa azt, amit igen csak nehéz többféleképpen értelmezni".
 
Gyöngyösi szerint mindenki megkapta azt, amit akart:
 
- a Fidesszel szemben kritikus 13 párt kiadhatta magából a dühét,
- Manfred Weber csúcsjelölt és Joseph Daul pártelnök is a Néppárt egységének megőrzőjeként léphetett föl,
- a Fidesszel szembeni drasztikusabb döntést pedig a végtelenségig sikerült elodázni.
 
"Ezzel a döntéssel kizárólag Magyarország és a magyar emberek jártak rosszul"  - hangsúlyozta a jobbikos képviselő. Emlékeztetett: a Fidesz a bevándorláspárti és bevándorlásellenes erők küzdelméről beszél, ezzel szemben az igazság az, hogy Orbán Viktor pártjánál, ami 2015 óta 86 ezernél is több bevándorlót engedett Magyarországra, jelenleg nincs bevándorláspártibb politikai erő Európában.
 
Gyöngyösi a magyar jogállamiság helyzetéről szólva elmondta: a Fidesz félfeudális, diktatórikus egypártrendszert épít és Orbán Viktoron kívül Európában mindenki jól látja, hogy ez az unióban nemkívánatos politika.
 
A Jobbik képviselője szerint a magyar kormánypárt maga sem tudja, mint akar, a tetteik nincsenek összhangban a szavaikkal. Ezzel arra utalt, hogy míg a miniszterelnök tegnap délután még azt mondta: "nem engedhetjük, hogy a Fideszt felfüggesszék", pár órával később Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, hogy felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot. Majd miután megszületett a megalázó és szégyenteljes, 190:3 arányú döntés, a Fidesz győzelemről és arról beszélt, hogy saját maga függeszti föl a néppárti tagságát határozatlan időre.
 
"Győzelemnek kommunikálják a 99 százalékos vereséget, holott még a Gyalog galopp levágott karú és lábú fekete lovagja is csak döntetlenért alkudozott ellenfelével" - jegyezte meg ironikusan Gyöngyösi, aki szerint Orbán Viktor a döntés utáni sajtótájékoztatóján még tovább süllyedt a saját hazugságspiráljába, amikor azt mondat, hogy Magyarországon sosem folytattak lejáratókampányt Jean-Claude Juncker ellen.
 
"Erre hangos kacaj tört ki. Látszik, hogy ahol nem médiadiktatúrában élnek az emberek, nem vevők a Fidesz propagandájára és hazugságaira" - tette hozzá.
 
A Jobbik elnökhelyettese szerint a Fidesznek az lett volna a feladata, hogy szövetségeseket találjon az Európai Néppárton belül, akikkel sikerrel érvényesíthette volna a magyar érdekeket a határon túli autonómiatörekvések, a béregyenlőtlenségek vagy éppen a bevándorlás ügyében. Ehelyett Orbán Viktor önző és öncélú "asztalborogató" politikájával sikerült vészesen lecsökkenteni Magyarország érdekérvényesítő képességét.
 
Az ellenzéki párt EP-listavezetője azt is elmondta: szerinte Orbán Viktor politikája veszélyes, a május 26-ai európai parlamenti választások tétje pedig az, hogy a miniszterelnök kivezetheti-e Magyarországot az EU-ból vagy sem.
 
Kifejtette: ha megy a jelenlegi uniós establishment, akkor Orbán Viktor a hasonszőrű populistákkal belülről próbálja majd felbomlasztani az uniós egységet, ha nem, akkor Magyarországot próbája majd kivezetni az EU-ból. Szerinte május 26-án a kiszámíthatatlan Fidesszel szemben épp ezért kell a kiszámíthatóságot jelentő Jobbikot támogatni az embereknek, melyet a kormánypárt egyetlen alternatívájának nevezett.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december