Gyöngyösi Márton lett a Jobbik frakcióvezetője

2018-05-03 19:16

Megalakult a Jobbik parlamenti képviselőcsoportja, frakcióvezetőnek Gyöngyösi Mártont választották - jelentette be Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő csütörtökön, az ellenzéki párt rácalmási kihelyezett frakcióülését követően.

Mirkóczki Ádám közölte, hogy Gyöngyösi Márton munkáját két általános frakcióvezető-helyettes - Volner János és Farkas Gergely - mellett további három frakcióvezető-helyettes és egy frakcióigazgató segíti. Utóbbi Bana Tibor lesz, aki alapvetően adminisztratív feladatok lát majd el.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a parlament alelnökének Sneider Tamást jelölik.

Mirkóczki Ádám elmondta azt is, hogy Vona Gábor "nem veszi át" a mandátumát, Janiczak Dávid ózdi polgármester viszont igen, és 30 napja lesz arra, hogy a polgármestersége miatti összeférhetetlenséget megszüntesse, parlamenti mandátumát visszaadja. Megjegyezte, hogy a Jobbik országos listája alapján automatikusan feltöltik a parlamenti helyeket a soron következő két jelölttel, vagyis Rig Lajossal és Potocskáné Kőrösi Anitával.

Gyöngyösi Márton közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság elnökének Mirkóczki Ádámot, míg a vállalkozásfejlesztési bizottság elnökének Z. Kárpát Dánielt jelölik. Hozzátette, további hét alelnököt is jelölnek a bizottságokba.

alfahir.hu - jobbik.hu

Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december