Gyöngyösi Márton: soha nem volt még ekkora tétje az EP-választásnak

2019-05-25 17:06

Soha ekkora tétje nem volt még az európai parlamenti (EP-) választásnak. Vasárnap arról kell közösen dönteni, megengedjük-e a Fidesznek, hogy Magyarországot elszigetelje a nemzetközi térben, kivezesse az Európai Unióból (EU) és „bérrabszolgaságon alapuló diktatúrává züllessze” – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője, elnökhelyettese szombaton győri kampányzáróján.

Az MTI tudósítása szerint elmondta: a Jobbik alternatívát mutat Orbán Viktor miniszterelnök programjával szemben, mert hatékony fellépést kínál a migráció ellen és orvosolni szeretné az elvándorlás kérdéskörét is.
Fontosnak nevezte, hogy a magyar választók olyan programot válasszanak vasárnap, amely kiáll a magyar nemzeti érdekekért, nem az öncélú konfliktusokat keresi, hanem a megegyezést és a konstruktív párbeszéden épülő kompromisszumokat, amelyek a magyar nemzeti érdekeket nem tévesztik szem elől.

Közölte: a migrációtól valóban meg kell védeni az országot, ezért is támogatták a déli határzárat, de a Jobbik szerint nem a katonaság és a rendőrség feladata lenne a határ védelme, hanem a határőröké, ezért a határőrséget vissza kell állítani.
Arra is kitért, hogy miközben a Fidesz migrációellenes kampányt folytat, több mint 86 ezer migránst telepített be az országba Ukrajnából, Törökországból és Mongóliából. Közülük sokakat azért, hogy az itthonról elvándorolt munkaerőt olcsó munkaerővel pótolja, „leplezve a kormány rossz gazdaságpolitikáját.”

Többen letelepedési kötvények alapján érkeztek Magyarországra, de egyesek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek - mondta, majd hozzáfűzte, hogy „tervszerű lakosságcsere zajlik”.

Gyöngyösi Márton kitért arra is, hogy az elvándorlás megakadályozásának egyetlen módja szerintük a bérfelzárkóztatás. Hozzátette, hogy szükség van egy kohéziós biztosra és egy európai ügyészségre, mert az EU-s forrásoknak azt a célt kell szolgálniuk, hogy elinduljon egy bérfelzárkóztatás és egy „jóléti fordulat” itthon.

Az ellenzéki politikus kijelentette: tizenöt éve azért csatlakoztunk az EU-hoz, hogy Magyarországon a nyugati árak mellé nyugati bérek is társuljanak.

Az a politika, amely jelenleg zajlik, elüldözi itthonról a magyar embereket  - mondta.

alfahir.hu - jobbik.hu

2019 december