Gyöngyösi: nincs konzervatív, vagy liberális lopás

2019-09-30 12:46

Gyöngyösi Márton azzal kezdte székesfehérvári sajtótájékoztatóját, hogy ma van az információszabadság világnapja, az információ szabadsága pedig rendkívül fontos minden országban, ez biztosítja azt, hogy a közhatalmi intézmények tevékenysége, gazdálkodása átlátható legyen.

A Jobbik EP-képviselője szerint az Orbán-kormány intézményesítette a korrupciót Magyarországon. Kifejtette, hogy olyan mechanizmusokat hoztak létre állami és önkormányzati szinten, amelyeknek egyetlen célja van: az uniós források és az adófizetői pénzek magánzsebekbe vándoroltatása, így létrehozva a nemzeti oligarchiát.

Gyöngyösi kiemelte, hogy nincs jobboldali, baloldali, konzervatív, vagy épp liberális lopás, csak lopás van.
Az EP-képviselő szerint átláthatóságra, a korrupció elleni fellépésre és elszámoltatásra van szükség, ezért kell csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

A Jobbik sajnálja, hogy Magyarország kimarad ebből az intézményből, a politikus úgy látja, a Fidesznek az az érdeke, hogy Polt Péteren keresztül az igazságszolgáltatás ne tudja ezeket az ügyeket felgöngyölíteni.

alfahir.hu - jobbik.hu

2020 február