Híreink

Gyöngyösi: Orbán ki szeretné léptetni Magyarországot az Európai Unióból

2019-01-02 10:58
-A +A
A Jobbik programalapú vitára készül az európai parlamenti (EP) kampányban - mondta a Jobbik parlamenti frakcióvezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Gyöngyösi Márton szerint az EP-választások valódi tétje, hogy biztonságos Európában szabad, élhető és kiszámítható Magyarországot építünk-e.
 
A politikus úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor "kiszámíthatatlan szélkakas-politikája" veszélyt jelent nemcsak Magyarországnak, hanem Európának is. Azt mondta, tíz évvel ezelőtt a miniszterelnök gondolkodás nélkül megszavazta a lisszaboni szerződést, ma pedig a bezárkózás, az elszigetelődés politikáját képviseli, és "Magyarországot ki szeretné léptetni az európai közösségből, az Európai Unióból".
 
A Jobbik elnökhelyettese leszögezte, hogy egy olyan emberről beszélünk, aki tíz évvel ezelőtt szolgalelkűen euroatlanti politikát képviselt, ma pedig keleti diktatúrákat tekint modellként és az Európát gyengítő alt-right mozgalommal kokettál.
 
„Orbán Viktor pályája elején egy lánglelkű demokrata volt, liberális antikommunista, a pályája végére egy oligarchák pénzügyi hatalmára épülő despota, igazi kommunista lett.”
 
A frakcióvezető szerint a Jobbik kiszámíthatóságot ígér, a párt magyar és angol nyelven elsőként bemutatott EP-választási programjában három fő témára összpontosítanak.
 
A migrációval szemben védelmet ígérnek, úgy gondolják, az egyik legfontosabb nemzeti sorskérdés a bevándorlás, amellyel szemben Magyarországnak hatékonyan kell fellépnie. A kvótákat el kell utasítani, fel kell állítani a határőrséget, és meg kell védeni az országot az illegális migrációtól - mondta.
 
Gyöngyösi Márton szerint ugyanilyen fontos az elvándorlással szembeni küzdelem, a Jobbik célja, hogy minden ember a saját szülőföldjén boldogulhasson. Emellett küzdenének a határon túli magyarok autonómiájáért is.
 
Hozzátette: az EP-választási kampányban szakpolitikai vitákat szeretnének látni. Azt is elmondta, hogy a Jobbik EP-listáját 2019 január végén vagy február elején mutatják be.
 
Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus azt mondta, lehet, hogy közösségük létszámát tekintve gyengült - mind önkormányzati, mind országgyűlési képviselőik közül távoztak néhányan a pártból - de ezekkel a távozásokkal "tisztult és erősödött" a Jobbik.
 
A decemberi tüntetésekkel kapcsolatban Gyöngyösi Márton arról beszélt: a politika olyan terület, ahol embereket, ügyeket kell képviselni, ha kell, olyan pártokkal közösen, "amelyeknek egyébként önvizsgálatot javasolnánk".
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július