A gyűlöletkampány elérte Dunaújvárost is

2014-03-29 15:35

A keddi plakátrongálás után tegnap a Jobbik-irodát törték fel, eltulajdonítva az alapszervezeti számítógépét, valamint egy mellette elhelyezett fekete irattáskát.

Mint ismert, kedden virradóra az ország számos más pontjához hasonlóan, Dunaújvárosban is megrongálták a Jobbik választási plakátjainak legnagyobb részét. Az országos akció mögött sejthetően a Hit Gyülekezete, és az általuk támogatott Jobbik ellenes, baloldali és kormánypárti aktivistákból álló csoport áll.

A kampány eldurvulásának újabb jele, hogy a tegnapi nap folyamán ismeretlen tettes feltörte a dunaújvárosi Jobbik-irodát, eltulajdonítva egy számítógépet és egy irattáskát. Bár az eszközön fontos információk nem szerepeltek, az ügy kísértetiesen hasonlít a tavalyi irodafelgyújtáshoz, amikor szintén a winchestert vitte magával az elkövető. Ennek tükrében, és azon tény ismeretében, hogy a Vasmű úti Irodaházban lévő helyiség közelében más iroda nincsen, a Jobbik Dunaújvárosi Alapszervezete politikai jellegű támadásra gyanakszik.

Az alapszervezet tagjai a következő üzenetet fogalmazták meg a tetteseknek:

Van pár rossz hírünk azoknak a feltehetően balliberális körökhöz kapcsolható személyeknek, akik a tisztességes kampány helyett a Ron Werber-féle mocskolódást alkalmazzák: az eltulajdonított eszközön támadható adatok nem szerepeltek, megfélemlíteni minket nem tudnak. Ezután is folytatni fogjuk a tisztességes, pozitív és értékalapú kampányunkat, sőt, újabb fokozatra kapcsolunk! A közvélemény-kutatások szerint is megállíthatatlanul nő a népszerűségünk, április hatodikán pedig győzelmünkkel komoly meglepetést fogunk okozni!

(fotó: infodunaujvaros.hu)