Híreink

Ha nincs munka, akkor semmi sincs!

2014-02-28 17:14
-A +A

Bemutatta a Jobbik, mely területeken lehetne munkahelyeket teremteni. Volner János sajtótájékoztatóján szemléltette, hogy a Hét Vezér Terv mindegyike tartalmaz munkaerőpiaci reformtörekvéseket. 

A Jobbik alelnöke leszögezte: ha munka van, minden van, ha nincs munka, akkor semmi sincs - ezen a vonalon mozog a Hét Vezér Terv is. A Jobbik termeléstámogató adórendszert vezetne be az egykulcsos adó helyett, így nem a gazdagokat gyarapítanák csak az igazságtalan egységes adókulccsal - kezdte Volner János.

Mint elmondta, a burjánzó korrupció és baráti oligarchák helyett átláthatóság kell és a politikusoknak dupla büntetés a bűncselekményekért, ahogy a Jobbik számos alkalommal hirdette.

A vélt versenyképességről úgy nyilatkozott, hogy az egész az olcsó munkaerőre épül, amit a külföldi multik ki is használnak. Volner János kiemelte, hogy ők csak azon cégekkel fognak megállapodásokat kötni, akik hajlandóak a kellő bérfejlesztésre is.

A termőföldekkel kapcsolatban az alelnök arról beszélt, hogy a magyar termőföldet a kistermelők és családi vállalkozások kezén kell tartani a zsákmányoló óriáscégek és zöldbárók helyett. Mint elmondta, az ország elvesztett félmillió munkahelyet a mezőgazdaságban, amit vissza kell szerezni, és ezáltal a nyugati piacokon is visszaszerezhetjük helyünket.

A lakásépítési kvóta is kevés, a szükséges negyvenezer helyett csupán 8-9 ezer lakás épül évente, pedig ez is munkahelyeket teremtene, és jobb állapotú lakásokba is tudnának költözni az emberek.

A bányászati szektor jelentős része megszűnt - folytatta Volner János -, pedig rengeteg szén van, amit ki lehetne termelni, és tízezres nagyságrendben biztosítana állást az embereknek a bányászat újraélesztése. 

Vízerőművekre is szükség van, ezért duzzasztógátat kell építeni a Duna, Tisza és Dráva mentén is - szögezte le az alelnök. Ezáltal többek között megújuló, zöld energiához jutna az ország. Az atomerőmű bővítését a Jobbik támogatja, ám nem a részleteket eltitkolva, hanem átlátható módon intézve, hogy a korrupció gyanúja se merüljön fel.

Bővítenék az egészségügyi ellátásokat is, kihasználva Magyarország adottságait - hévízek, gyógyvizek -, ezek külföldi vásárlóerőt csábítanának ide, majd a profitot az egészségügy fejlesztésébe lehetne visszaforgatni - magyarázta Volner János.

Végül az infokommunikáció fejlesztésére is kitért: a magyar szakembergárda jelentős része külföldön kamatoztatja tudását, ezért a szürkeállomány hazacsábítása kiemelt feladat, továbbá kutatóközpontokat kell építeni, ami által high-tech központ létesülhet Magyarországból.

alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


Az MSZP-nek azt tanácsoljuk, hogy forgassák szorgalommal a Munka Törvénykönyvét, és végre legalább egyszer olvassák végi
2012-ben a munkaügyi felügyelőségek több mint 19 ezer munkáltatót ellenőriztek, és csaknem 70 százalékuknál találtak jog
Bertha Szilvia: Megéri?
Az elmúlt évtizedben egyedi kormánydöntések keretében, több száz, esetenként milliárdos nagyságrendű támogatást kapott j

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május