Híreink

Hableány-tragédia: a legmagasabb állami kitüntetést kéri a mentésben résztvevőknek a Jobbik

2019-06-12 18:35
-A +A
 
Parlamenti eseti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a dunai hajóbaleset ügyében a Jobbik – jelentette be Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján.
 
Az ellenzéki párt képviselője kiemelte, hogy a mentésben részt vevők óriási munkát végeztek, éppen ezért köszönetet mond pártja nevében, és azt javasolja, hogy ezen emberek részesüljenek állami kitüntetésben, a Magyar Érdemrend elismerésben.
 
„Az ő munkájuk bizonyítja, hogy ha Magyarországon nagy baj van, akkor történelmi összefogásra képesek a különböző ágazatok elismerésre méltó dolgozói” - tette hozzá a Jobbik politikusa.
 
Lukács László György szerint a baleset után vizsgálóbizottságot kellene felállítani, mivelhogy a jogalkotónak érdemben meg kell vizsgálnia a katasztrófához vezető körülményeket, és le kell vonnia az ezekből származó következtetéseket, hogy többé ne fordulhasson elő ilyen szerencsétlen baleset.
 
A jobbikos politikus szerint a paritásos alapon felálló bizottság megvizsgálhatná a jogszabályi és közigazgatási környezetet, feltárhatná a katasztrófához vezető szabályozási hiányosságokat és hatósági mulasztásokat, valamint felelősséget állapítana meg és változtatásokat javasolna.
 
„Szeretném kérni ezen bizottság felállításához a kormánypártok és az ellenzék támogatását." - hangsúlyozta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december