Híreink

Hagyja abba a Magyar Idők a politikai hangulatkeltést és a kormány alaptalan kritizálását

2018-11-19 15:14
-A +A

A kormány az elmúlt években soha eddig nem látott összeget, 600 milliárd forintot fordított a vidéki és budapesti kórházakra. Az orvosok bére tavaly és az idén kétszázhétezer forinttal nőtt, míg az ápolók bére négy év alatt 65 %-kal emelkedett. Ha a politikai hangulatkeltőkön múlt volna, akkor osztályokat és kórházakat zártak volna be és még több orvos választotta volna a külföldi munkavégzést. A mérhetetlen olvasottságú sajtóorgánumok álhíreivel szemben a sürgősségi osztályok XXI. századi ellátást nyújtanak, a várólisták csökkentek, a dolgozók elvándorlása megállt." - írhatná már unalomig ismételgetett válaszait Rétvári Bence a Magyar Idők ma reggeli cikkében a sürgősségi osztályok működését illető kritikára. De nem fogja tenni, mert a kritika jogos, ráadásul olyan helyről jön, amely a kormányhoz igencsak közel áll. A kormányzati szócsőnek használt Magyar Időknek, és a korábban egészségügyi államtitkár várományosnak mondott Ficzere Andreának a kormány eddigi munkájáról kiállított bizonyítványa rámutat: krízis van az egészségügyben. Kásler miniszteri széke inog és a sürgősségi osztályok pedig soha nem látott válságban vannak.

Érdekes lenne nézni ezt a fajta üzengetést a Minisztérium és a kormányszócső Magyar Idők között, ha éppenséggel nem emberi életek és dolgozói sorsok lennének veszélyben a sürgősségi ellátás krízise során. 

Kásler vagy menjen a székéből, vagy kezdjen el dolgozni azon, hogy megmentse a széthullás határán álló sürgősségi ellátást. 

Dr. Lukács László György, a Népjóléti Bizottság alelnöke 

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus