Hagyja abba a Magyar Idők a politikai hangulatkeltést és a kormány alaptalan kritizálását

2018-11-19 15:14

A kormány az elmúlt években soha eddig nem látott összeget, 600 milliárd forintot fordított a vidéki és budapesti kórházakra. Az orvosok bére tavaly és az idén kétszázhétezer forinttal nőtt, míg az ápolók bére négy év alatt 65 %-kal emelkedett. Ha a politikai hangulatkeltőkön múlt volna, akkor osztályokat és kórházakat zártak volna be és még több orvos választotta volna a külföldi munkavégzést. A mérhetetlen olvasottságú sajtóorgánumok álhíreivel szemben a sürgősségi osztályok XXI. századi ellátást nyújtanak, a várólisták csökkentek, a dolgozók elvándorlása megállt." - írhatná már unalomig ismételgetett válaszait Rétvári Bence a Magyar Idők ma reggeli cikkében a sürgősségi osztályok működését illető kritikára. De nem fogja tenni, mert a kritika jogos, ráadásul olyan helyről jön, amely a kormányhoz igencsak közel áll. A kormányzati szócsőnek használt Magyar Időknek, és a korábban egészségügyi államtitkár várományosnak mondott Ficzere Andreának a kormány eddigi munkájáról kiállított bizonyítványa rámutat: krízis van az egészségügyben. Kásler miniszteri széke inog és a sürgősségi osztályok pedig soha nem látott válságban vannak.

Érdekes lenne nézni ezt a fajta üzengetést a Minisztérium és a kormányszócső Magyar Idők között, ha éppenséggel nem emberi életek és dolgozói sorsok lennének veszélyben a sürgősségi ellátás krízise során.

Kásler vagy menjen a székéből, vagy kezdjen el dolgozni azon, hogy megmentse a széthullás határán álló sürgősségi ellátást.

Dr. Lukács László György, a Népjóléti Bizottság alelnöke

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

2019 február