Hány Simon Gábor van még?

2014-03-25 17:56

Több Simon-ügyet rejtegethet még az MSZP és a Fidesz is, nem véletlenül szabotálta el a kormánypárt az elszámoltatást a Jobbik álláspontja szerint.

Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője szerint az egész Simon-ügy és a vele kapcsolatos maszatolás egy dologra világít rá: az elszámoltatás hiányára. Rámutatott: a számtalan fideszes ígéretből semmi sem valósult meg, hiába beszélnek erről folyamatosan, igaztalanul.

Mirkóczki rámutatott, az újabb fejlemények is azt mutatják, mekkora kudarcba is fulladt az egész elszámoltatás. Világos, hogy a Simon-ügy nem arról szól első sorban, ki mit tett, hanem arról, hogy az MSZP bűnszervezetként működik, és szinte biztos, hogy több ilyen ügyük van még - mondta el a szóvivő. Úgy véli, összefonódások vannak a háttérben, ezért szabotálta el a Fidesz a feltárásokat korábban is.

A képviselők kettős állampolgárságának nyilvánossá tételével kapcsolatban emlékeztetett, hogy korábban a Jobbik javaslatot nyújtott be a parlament elé, hogy legyen nyilvános az állampolgárság a vagyonnyilatkozatokkal egyetemben, ám akkor óriási nagykoalíciós hisztéria lett, pedig most az MSZP-s Molnár Zsolt ugyanezt követeli.

A Jobbik szerint ez is szükséges ahhoz, hogy tiszta közéletet teremtsenek, ahogy szükséges a mentelmi jog eltörlése, és a kötelező vagyonosodási vizsgálat lefolytatása is.

Az év egyik legnagyobb hazugságának nevezte továbbá, hogy ismét azt bizonygatja a Fidesz, mekkora rend van, pedig a Belügyminisztérium csak egy dologban teljesítenek jobban: a rendőrség behajtóként való alkalmazásában - mutatott rá Mirkóczki Ádám. Leszögezte azt is, hogy szükség lenne további térfigyelő kamerákra is, illetve ismertette, hogy számos körzeti megbízottra vidéken 3-4 település jut, így lehetetlenné téve, hogy normálisan végezzék munkájukat.

alfahir.hu