Hatalmasak a lehetőségek az uniós-orosz és az orosz-magyar szakmai kapcsolatok területén

2014-04-23 15:43

Az Európai Unió - Oroszországi Föderáció Energetikai Parlamentáris Munkacsoport első kihelyezett ülésén, kétnapos konferencia keretében hazánkban tárgyalnak az Unió és Oroszország közötti energetikai együttműködés bővítésének lehetőségeiről.

Kovács Béla, a Jobbik EP képviselője főszervezésében globális léptékű konferencián tekintik át az érintett felek a világ jövője, fejlődés és békéje szempontjából is meghatározó gazdaságpolitikai szakterület, az energiapolitika nemzetközi alakításának aktuális kérdéseit Magyarországon. Az Európai Unió - Oroszországi Föderáció Energetikai Parlamentáris Munkacsoport első kihelyezett ülésén hazánkban tárgyalnak az Unió és Oroszország közötti együttműködés bővítésének lehetőségeiről. A konferencia első napján, hétfőn a paksi atomerőműben Vona Gábor, mint a magyar-orosz interparlamentáris társaság elnöke a jelenlevő szaktekintélyek, politikai döntéshozók előtt egyebek mellett kijelentette: az USA által irányított Európának végre saját lábára kell állnia, és az Európai Uniónak ki kell alakítania az önálló Oroszország-politikáját.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

kovacsbela.eu - jobbik.hu