Híreink

Helyiek segítségével állítana össze vidékfejlesztési csomagot a Jobbik alelnöke

2019-11-22 08:30
-A +A
 
Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira. Bana Tibor szakértők segítségével, a helyiek és a polgármesterek bevonásával készítene egy olyan programcsomagot, amely valódi megoldást nyújthat aprófalvaknak, de akár a nagyobb városoknak is.
 
Vas megyei polgármesterekkel egyeztet, majd országjárásba kezd Bana Tibor. A Jobbik alelnöke a körút végére egy olyan programcsomagot kidolgozását ígéri, amely valódi segítséget nyújtana a vidéki települések fejlődéséhez.
 
A párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy vannak olyan szolgáltatások, amelyek minden településen elengedhetetlenek lennének, de még sincsenek mindenhol biztosítva: A megfelelő színvonalú egészségügyi ellátás és tömegközlekedés, az ingyenes wifi szolgáltatás és az önkormányzati jogok a legkisebb falvaktól a megyeszékhelyekig mindenkit megilletnek.
 
Szerinte elsősorban azért van szükség a vidéki települések lakóival és vezetőivel történő egyeztetésre, mert a kormányzat által indított programok ugyan a vidéki településeket hivatottak segíteni, de az amúgy is szűkös források nagy részét nem tudták a valós igényeknek megfelelően elkölteni.
 
Példaképp a kerékpár- és közútfejlesztéseket hozta fel, amire nem pályázhattak a Magyar Falu Programban érintett kistelepülések. Az országgyűlési képviselő szerint a programot úgy lehetett volna igazán hatékonnyá tenni, ha először megkérdezik az érintetteket, hogy mire van szükségük.
 
A Magyar Falu Programmal többször foglalkozott már portálunk. A kormány szándékai szerint a program részeként a kistelepülések életminőségének javítására az idén 75 milliárd forintot osztanak szét 15 alprogram keretében, amelyből 14 esetében már le is zárták a pályázati időszakot. Ebből októberig négy alprogramban, több mint 21 milliárd forint értékben történtek meg a kifizetések, összesen 1454 településnek, ami azt jelenti, hogy egy-egy falu kevesebb, mint 15 millió forintot kapott.
 
Októberig a kistelepülések életminőségét javító programpontokban összesen 10713 pályázat érkezett be, amelyek közül 1398-at egyházi pályázók nyújtottak be. A pályázatokból szolgálati lakások, bölcsődék, óvodák, orvosi rendelők, polgármesteri hivatalok, belterületi utak és járdák, sportparkok, temetők, valamint önkormányzati és egyházi közösségi terek épülhetnek, vagy újulhatnak meg - emlékeztetett.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember