Híreink

Helyreigazította Szávay Istvánnal kapcsolatos hazugságát az ATV

2015-02-25 17:19
-A +A
Az ATV február 9-én három hírműsorában is azt állította, hogy Szávay István egy aznapi sajtótájékoztatón arról beszélt, a Jobbik az ukrajnai konfliktusban Oroszország pártján áll. A csatorna végül belátta: a képviselő egyáltalán nem erről beszélt.

A történtekről Szávay István Jobbik-alelnök személyes honlapján számolt be. Mint írta, "Amint arról Facebook-oldalamon két héttel ezelőtt beszámoltam, az ATV több február 9-ei híradásában döbbenetes módon megmásította a Külügyi bizottság ülését követő sajtótájékoztatón általam elmondott gondolatokat. Emlékeztetőül: a bizottság akkori ülésén az ukrajnai helyzet volt a téma, majd a sajtótájékoztatón Mesterházy Attila kijelentette, hogy a Jobbik "az orosz érdekek mentén" szólal meg. Ezután én leszögeztem, a Jobbik nem oroszpárti, hanem magyarpárti álláspontot képvisel, az ATV mégis képes volt azt lehozni: "A jobbikos Szávay István pedig arról beszélt, hogy Ukrajna nem tartotta tiszteletben az alapvető emberi jogokat, ezért ebben a konfliktusban ők Oroszország pártján állnak."

 

Szávay emlékeztetett: "Mint már a Facebook-bejegyzésben is jeleztem, helyreigazítási kérelemmel fordultunk a nyilvánvaló hazugságot követően az ATV-hez. És láss csodát! Az ATV azonnal helyt adott a kérelmünknek. Ilyen szinte soha nem történik, általában csak a jogerős bírósági ítéletet követően hajlandók helyreigazítani, minden bizonnyal belátták, hogy állításaik teljesen tévesek voltak, és semmivel nem védhetők. A helyreigazítás az ATV február 23-ai Kora Esti (14:04 perctől), Esti (26:11 perctől) és Késő Esti Híradójában (20:00 perctől) hangzott el, tehát ugyanannyiszor és ugyanazokban a műsorsávokban, ahányszor és amikor az igaztalan állítások hallhatóak voltak".

Az ATV hírolvasója a három híradóban az alábbiakat mondta el: Az ATV 2015. február 9-i Kora Esti Híradójában, az Esti Híradóban és a Késő Esti Híradóban valótlanul állítottuk, hogy az orosz-ukrán konfliktus kapcsán 2015. február 9-én tartott sajtótájékoztatóján Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője azt nyilatkozta, hogy a Jobbik a konfliktusban Oroszország pártján áll. A valóság ezzel szemben az, hogy Szávay István az említett sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Jobbik „nem oroszpárti, hanem magyarpárti álláspontot képvisel”, továbbá hogy „a kárpátaljai magyarok lét- és jogbiztonságának kell lennie az első számú szempontnak".

alfahir.hu - jobbik.hu

 

Kapcsolódó cikkek


Az adófizetési kötelezettségemnek minden esetben pontosan eleget tettem, a vállalkozásaimnál folyó hatósági vizsgálatok
Vidám vasárnap után szomorú hétfő az ATV-nek...
A Jobbik Erzsébetvárosi Alapszervezetének elnöksége személyes adatokkal való visszaélés és jegyzőkönyvei egyes részeinek

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július