2019-11-13 10:06

Kedves Bianka! Kedves Kolléganő! Te, mi és még sok tízezer tanár tudjuk, hogy baj van. Hiába a valóságtagadó hazugságok, akkor sem minden nagyon szép! Hiába a cinikus rétvárizmusok, akkor sem minden nagyon jó! Hiába a kierőszakolt lojalitás, akkor sincsenek a pedagógusok mindennel megelégedve!
Úgy látszik, csak a köznevelést a kezében tartó hatalom nem érti azt, amit világosan látnak a szülők és a gyerekek is. Nem értik, hogy baj van, mert az ő gyermekeiknek ott vannak a többmilliós tandíjat követelő magániskolák. Közben viszont a hazai közoktatás súlyos válságát éli. Nem véletlen, hogy tíz végzett pedagógusból csak négy kezd el tanítani, s az ő egyharmaduk is villámgyorsan otthagyja ezt a csodálatos pályát. Csakhogy alulfizetett, alacsony presztízsnek örvenő, a nemzet napszámosaiból a NER cselédjeivé nyomorított, túlterhelt, megfélemlített tanárokkal nem lehet versenyképes országot és polgári társadalmat építeni. Legfeljebb egy narancsos Döbrögik által uralt cselédvilágot. Minden tiszteletem a nehézségek ellenére is kitartó, munkájukra hivatásként tekintő kollégáknak! Egyet ígérhetek. Mi nem ilyen világot fogunk építeni.Ander Balázs Facebook-bejegyzése: Hiába a kierőszakolt lojalitás, akkor sincsenek a pedagógusok mindennel megelégedve!

Ander Balázs

2020 február