Híreink

Honnan vannak meg a Fidesznek a nyugdíjasok adatai?

2017-09-09 19:23
-A +A
 
Egyre több nyugdíjas keresi meg a Jobbikot a Fidesz telefonos kampányával kapcsolatban - mondta el szombati sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje. A politikus szerint fontos kérdés, honnan van a Fidesznek olyan adatbázisa, melyben szerepel, hogy valaki nyugdíjas-e vagy sem, és még a telefonszáma is megvan.
 
Varga-Damm felhívta a figyelmet: a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eközben kiemelten figyeli, hogy a béruniós aláírásgyűjtés valóban a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik-e. A hatóság a július 27-i engedélyéhez képest újabb kérdéseket intézett a Jobbikhoz a gyűjtéssel kapcsolatban, amit azzal indokoltak, hogy óvni kívánják az emberek adatait.
 
A képviselőjelölt elmondta: a Jobbik is szeretné védeni a polgárok adatait, ezért készítettek egy kérdőívet, amit bárki letölthet a párt honlapjáról. A kérdéssort a Fidesznek lehet elküldeni, választ követelve, honnan tudta a kormánypárt, hogy az adott ember nyugdíjas és honnan volt meg a telefonszáma. Amennyiben a Fidesz nem válaszol a megkeresésre megfelelő módon, akkor a hatósághoz lehet fordulni.
 
Varga-Damm kitért a Fidesz-közeli média gyűlöletkampányára is: mint mondta, az utóbbi időben megjelent anyagok kimerítik a gyűlöletkeltés és a közösség elleni izgatás büntetőjogi tényállását, így a Jobbik fontolgatja, hogy feljelentést tegyen az ügyben.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A kérdőívet az alábbi dokumentumre kattintva éri el:

 

Ajánlott cikkek

Turiné Orosz Margit, Ózd korábbi fideszes képviselője levéltitok védelméhez fűződő ügyéről.
A Jobbik eddig közel nyolcvan pert nyert a hazug kormánypropaganda ellen.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 november