Hozza nyilvánosságra a kormány a koronavírus-járvány elleni intézkedési tervét!

2020-02-24 18:00

Már most számos következménye és még több tanulsága van az egész világot hetek óta foglalkoztató koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos kommunikációnak. Utóbbiak közül az egyik legfontosabb, hogy a lakosság körében tapasztalható pánikot sem Kínában, sem pedig Olaszországban nem a hatóságok pontos és alapos tájékoztatása, hanem éppen hogy annak a hiánya okozta. A mellébeszélés mindenütt aláásta a közbizalmat.

Pintér Sándor belügyminiszter még február 7-én az Országgyűlés Népjóléti bizottsága előtt számolt be a koronavírus-járvány elleni védekezés összehangolásáért felelős, operatív törzs által gondozott akcióterv bizonyos elemeiről. Egy héttel később, február 14-én a Belügyminisztérium tájékoztatóján már az hangzott el 28 pontból álló tervről, hogy azt át is dolgozták az olaszországi Lombardia és Veneto tartományokban kialakult járványügyi helyzet miatt.

A koronavírus nem olvas újságot, nem böngészi a hírportálok cikkeit és még tévét sem néz, ezért nem lehet akadálya annak, hogy Magyarország Kormánya pontos és minden részletre kiterjedő tájékoztatást adjon a 28 pontos védekezési tervről és annak végrehajtásának jelenlegi állásáról!

A köznyugalom megőrzése érdekében ebben kérjük a kormány haladéktalan intézkedését!

Stummer János,a Jobbik országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Lukács László György,a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa, a párt alelnöke

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

2020 július