Idén is több tízezer kokárdát osztott szét a Jobbik Ifjúsági Tagozata

2018-03-14 17:05

A Jobbik Ifjúsági Tagozata tiszteletét fejezi ki az 1848-as márciusi ifjaknak és a szabadságharc katonáinak. Tiszteletünk jeléül, mint minden évben, helyi tagozataink és a Jobbik képviselőjelöltjei idén is több tízezer kokárdát osztanak szét az ország több száz településén. Célunk ezzel az, hogy minél több honfitársunk figyelmét hívjuk fel nemzeti ünnepünkre és emlékeztessük őket dicső elődeink bátorságára, hazánk szabadságáért hozott áldozatára.

1848. március 15. üzenete örök életű, és ma is időszerű. ’48-ban a magyar ifjak megmutatták Európának, hogy a hit mily’ tettekre képes. A kokárda, mint az 56-os lyukas zászló, ma is a történelmünk egyik legfontosabb jelképe, melyet ilyenkor büszkén viselhet minden magyar ember. Ezért is lepték el kokárdát osztó tagjaink, aktivistáink az országot, hogy emlékeztessük az embereket arra, hogy március idusa nem csak egy munkaszüneti nap, hanem egy ünnepnap, amikor a 170 évvel ezelőtti eseményekre méltán lehetünk büszkék.
A figyelemfelkeltő akciónk most különösen fontos, hiszen rohamosan közelegnek az áprilisi országgyűlési választások. Aktivistáink nem csak az ünnep fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a kokárdaosztás során, hanem arra is, hogy a mai fiatal nemzedék milyen szerencsés, hiszen ők voksukkal küzdhetnek az elnyomó és a fiatalok érdekeit semmibe vevő kormányzat ellen, míg a Márciusi Ifjak vérüket adták azért, hogy Magyarországot igazi államférfiak vezessék.

Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke

A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból.
Az alapszervezet létszáma a választások óta nemhogy csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, tovább nőtt.

2018 június