Híreink

Ifj. Bozsik József is a Jobbik értelmiségi bázisát erősíti

2017-11-28 18:21
-A +A
 
Szakmai alapú kormányzást és programot szeretne a Jobbik, ezért a párt tudatosan építkezik a magyar értelmiség körében - mondta Dúró Dóra, jobbikos országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján, ahol a párt értelmiségi holdudvarának újabb tagját mutatta be a nyilvánosságnak.
 
Tóthné dr. Pásztor Zsuzsa, közgazdász és marketing-kommunikációs szakember és Fonyódi Tibor, regény- és forgatókönyvíró után ezúttal ifj. Bozsik József, korábbi fogathajtó szövetségi kapitányt és többszörös magyar bajnokot mutatta be Dúró Dóra a nyilvánosságnak.
 
A képviselő asszony ismét kiemelte: nem jobbikosságot, hanem nemzeti elkötelezettséget és kiemelkedő szakmai teljesítményt várnak el a hozzájuk csatlakozó értelmiségiektől. Dúró hangsúlyozta: ifj. Bozsik József nem számít újoncnak a közélet világában, és felelevenítette a szakember Czervány György fideszes államtitkárral folytatott harcát a kormánypártra nézve meglehetősen kínos fenyegetési ügyben.
 
Ifj. Bozsik József kifejtette: szakterületén is mindig legjobb tudása szerint próbálta végezni munkáját, a lovas szakág folyamatos hanyatlásával kapcsolatos véleményét pedig sosem rejtette véka alá.
 
Bozsik szerint az egész magyar agráriumban a lovas ágazat van a legmostohább helyzetben, vezetői politikai úton kerültek pozícióba és nem végzik el a rájuk háruló feladatokat, arról nem is beszélve, hogy szakmaiság helyett az átpolitizáltság jellemző a szférában. Ő is kitért a Czerván Györggyel történtekre, és elmondta: a fideszes politikus azt követőben sem ült le vele megbeszélni a gyalázatos esetet, hogy erre burkoltan Lázár János is felszólította.
 
Bozsik elmondta: ehelyett - számára is váratlan módon - Vona Gábor és Dúró Dóra keresték föl, akik szintén szerettek volna tisztán látni az ügyben, amiért hálás nekik.
 
"Külön öröm, hogy van legalább egy párt Magyarországon, ami kíváncsi a szakma véleményére" - tette hozzá, majd elmondta: a legjobb tudásához mérten szeretné erősíteni Jobbik értelmiségi holdudvarát.
 
A szakember a szilvásváradi állami ménesgazdasággal kapcsolatos beruházásra is kitért, ahol legalább 7 milliárd forintot költött az állam "egy teljesen alkalmatlan betonmonstrumra", egy olyan településen, ami "infrastruktúrájában alkalmatlan egy világverseny rendezésére", illetve arra, hogy otthont adjon egy 6000 fős lovas stadionnak.
 
Kiemelte: számára örök kérdőjel marad ez a projekt, amiből az is látszik, hogy lenne pénz az ágazat fejlesztésére, de ez nem a szakmánál csapódik le.
 
Reményei szerint, ha megvalósul egy valóban szakmai kormányzás, akkor újra van esély arra, hogy a magyar lovassport az olimpián is érdemben képviseltesse magát. Zárásképpen kifejtette: "Egy olyan ember kell kormányzati pozícióba, aki ezt az ágazatot is magáénak érzi, és megfelelő szakemberekkel tanácskozik, és velük közösen keres megoldást a problémákra."
 
 
Az Index fotója alapján az épülő háromfalú betonteknő a Szalajka-völgy bejáratánál igencsak megváltoztatja a tájképet. Ezt korábban szóvá is tette ifjabb Bozsik József, a fogathajtók szövetségi kapitánya, aki hozzátette, hogy szerinte a 3,38 milliárdból épülő 6000 férőhelyes lovas stadiont nem szerencsés egy ilyen nehezen megközelíthető, kis lélekszámú településre építeni, jobb helye lett volna Kecskeméten.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 
 

Ajánlott cikkek

Holnaptól melyik világítástechnikai, vagy lámpaszaküzlet árul majd bankhiteleket?
Csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést a Jobbik Szabó Balázs, volt szekszárdi Jobbik-elnök, önkormányzati képviselő ellen.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 november