Híreink

Így segítené a nőket a Jobbik

2018-02-06 15:43
-A +A
 
A férfiak nagyobb otthoni szerepvállalása csak az egyik lépés lenne.
 
Magyarországon a társadalom többsége nő, ehhez képest csak kis számban vannak vezető pozíciókban, a keresetük rendre alacsonyabb, mint a férfiaké, viszont a láthatatlan munkában sokkal nagyobb arányban vesznek részt - mondta Dúró Dóra keddi sajtótájékoztatóján.
 
Mint mondta: a nők az oktatásban rendre jobban teljesítenek, mint a férfiak. Ez igaz a felsőoktatásra is, amiben már nagyobb arányban vesznek részt, mint férfitársaik, mégis, a munkaerőpiacra kikerülve, a nők pályája megtörik. Dúró szerint a magyarországi munkaerőpiac önmagában nem tudja kiegyenlíteni azokat a nehézségeket, hátrányokat, amit a gyermekvállalás okoz a nőknek, ezért a párt szerint fontos, hogy a kormány, illetve a politika válaszokkal rendelkezzen.
 
A Jobbik szerint ezért növelni kell az apák szerepét a gyereknevelésben: ma már elmondható az, hogy a nők munkaerőpiaci szerepvállalása pozitív összefüggésben van a gyermekvállalással is, "leegyszerűsítve mondhatjuk azt is, ha több nő dolgozik, akkor több gyermek születik" - mondta. Egy 2004-es OECD felmérés alapján Dúró hozzátette: ahhoz, hogy a munkaerőpiacon egyenlőség legyen, a férfiaknak nagyobb szerepet kell vállalniuk az otthoni teendőkben.
 
Dúró szerint a vezető tisztséget betöltő nők, dolgozzanak akár a közéletben, tudományban, gazdasági életben, mind azt hangsúlyozzák, hogy kifejezetten támogató hozzáállást tapasztaltak a családjukban, illetve a férfitársuktól, ezért is fontos a politikus szerint a szerepkiegyenlítés. 
 
A párt ezért az apák szerepvállalását szeretné ösztönözni, mint mondta: ezt nagyon egyszerűen meg lehet tenni a családtámogatási rendszerben.
 
Az egyszülős családokra és nagycsaládosok kapcsán a Jobbik az úgynevezett pótnagyi-rendszert hozná létre: eszerint a szociális rendszer bevonásával az aktív nyugdíjasokat olyan családokba vonnák be, ahol nincsenek nagyszülők, vagy további nagyszülői segítség kell. Hasonló önkéntes civil szerveződések már vannak az országban, a Jobbik szerint ezeket a jó példákat fel kell karolni, az államnak segítenie kell, elsősorban az egyszülős és nagycsaládosokat. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február