"Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!"

2019-11-12 09:14

Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.

Az ellenzék által támogatott jobbikos politikus a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben 16 szavazattal nyerte el a polgármesteri címet október 13-án, de a Fidesz mondvacsinált kifogásokkal támadta meg az eredményt, és sikerült is elérnie, hogy megismételjék a választást.

Az adatok 100 százalékos feldolgozottsága szerint Budai a november 10-i választáson óriási fölénnyel utasította maga mögé a Fidesz-KDNP jelöltjét, Szabó Tamást. Budai 8327, míg ellenfele 4569 szavazatot kapott.

Mivel a Fidesz-KDNP nem tartotta tiszteletben a jászberényiek döntését, azok még nagyobb pofonnal büntették meg a kormánypártok polgármesterjelöltjét.

Budai Lóránt az Alfahírnek nyilatkozva elmondta: nem számított ekkora különbségre, de nagyon boldog, mert a szülővárosában élők megmutatták, hogy nem lehet a véleményüket semmibe venni, és nem lehet sem a fenyegetőzéssel, sem a háborúval semmit sem elérni.

"Az emberek úgy látszik, hogy valóban a békére és az együttműködésre vágynak. Ezt a fajta fejlődést fogjuk elhozni, segítő kezet nyújtva a fideszes tábornak is, és őket is képviselve. Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!" - jelentette ki Budai Lóránt.

alfahir.hu - jobbik.hu

2019 december