Híreink

Iparszerű hazudozás helyett megoldásokat!

2020-02-29 08:00
-A +A
 
A Fidesz házi agitprop-osztályává süllyedt Magyar Nemzet az alábbi címmel hozta le a mindenki által elérhető statisztikai adatokat a katasztrofális hazai népesedési helyzetről. Alapvetésként le kell szögeznem: a parlamentben több, mint kétszáz alkalommal erőltettem a kormánynál, hogy foglalkozzon végre érdemben ezzel a tragédiával, mielőtt bármilyen lépése történt volna, s sajnos azóta is csak a felső középosztálytól "felfelé" nyújt támogatásokat.
 
Emellett nem oldja meg a lakhatási válságot, nem tesz érdemi lépéseket a kivándorlás kapcsán - majd csodálkozik, hogy olyan népességfogyást élünk, át, mint talán csak háborús időkben. A Magyar Nemzet-címlappal szemben az igazság az, hogy tavaly több, mint 40 ezerrel lettünk kevesebben, 2019-ben pedig mindössze 89 200 gyermek jött világra, ami 0,7 százalékkal kevesebb még az előző évi, katasztrofális adatnál is. A tizenkettőből ugyanakkor a házisajtó talált egy olyan hónapot, ahol szerencsére magasabb az adat, mint egy éve, és ezt igyekszik a kormányzat sikereként beállítani...
 
Szánalmas valóságelhazudás mindez, egy demográfiai vészkorszak közepén, amikor is négy olyan esztendőt találunk, ahol 90 ezer alatti a született gyermekek száma - és mind a négy 2010. utánra esik... (Mindezt dőreség lenne csak a mostani kormány nyakába varrni, bár alig tett valamit a bajok elhárítása érdekében, de éppen ezért nem kellene hazudoznia.)
 
S hogy miért érint mindenkit az, hogy a kiürül a hazánk? Mert elvándorló fiatalok, pusztuló magyar vidék mellett nem lesz, aki a jogosan járó nyugdíjak járulékait befizette, így azok járnak, de ki tudja majd kifizetni őket? Mert elegendő számú magyar dolgozó nélkül időskorunkban arra sem találhatunk megoldást, hogy mindennapjaink biztonságban teljenek. 
 
Az iparszerű kormányzati hazudozással szemben megoldásokat kellene gyártani, futószalagon. Bérlakásprogramot, radikális ÁFA-csökkentést a gyermekenevelési cikkeknél, érezhető bérfejlesztéseket, s ami a legfontosabb: kiszámítható, tervezhető mindennapokat szavatolni. 
 
Mi ennek érdekében letettük az asztalra a Mi Várunk -programot.
 
A kormány mit tett le?
 
Z. Kárpát Dániel

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július