Ismét jól szerepelt a Jobbik a Bókay Kert Szeptemberi Kóstolón

2015-09-07 15:06

Az előző évekhez hasonlóan, idén is megvásároltuk részvételi lehetőségünket a Bókay Kert Szeptemberi Kóstoló elnevezésű önkormányzati rendezvényére.

Ezúttal a “Jobbik – Adjon az Isten szebb jövőt” csapata mellett a “Jobbik Ifjúsági Tagozat 18. – Miénk a jövő!” kerületi csapata is bemutatta főzőtudományát. Az előbbi részeges nyúlpörkölt dödöllével, míg utóbbi nyúlragu olajbogyóval és aszalt szilvával nevezett.

DSC06734 masolat

Nagyon örültünk, amikor a közelmúltban bejegyzett Atilla Unokái Hagyományőrző Egyesület is jelezte, hogy szívesen venne részt az eseményen, és kérte, hogy a közelünkben kapjanak főzőhelyet. Lecsós kecske-üstöny(pörkölt) gazdagon ételük ígéretesnek tűnt.

DSC06656 masolat

DSC06660 masolat

Korán reggel, szakadó esőben kezdtük meg az előkészületeket, de hála Istennek még a délelőtt folyamán kitisztult az idő és semmi nem akadályozhatta meg, hogy maradéktalanul teljesítsük az erre a napra tervezett feladatainkat.

Az egyre nagyobb számban érkező látogatók hamar megtalálták a felállított standasztalunkat, ahol aláírásukkal támogatták a népszavazási kezdeményezést, melyet a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának érdekében indítottak. Sokan érdeklődtek, hogy mikor kezdődik az „őszi idény” a Nemzeti Estek rendezvény-sorozatban; néhányan aktuális közérdekű problémákra hívták fel a figyelmünket; és voltak, akik arra voltak kíváncsiak, hogy mit főzünk.

Tovább a teljes cikkhez...