Ismét urizáláson kapták a Magyarországon regnáló maffiakormányt

2018-03-10 12:28

Semjén Zsolt luxusvadászatairól tartott sajtótájékoztatót Budapesten Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, melyen megjegyezte: úgy tűnik, a Fidesz-kormány egészére jellemző a Rogán Antal kapcsán egyszer már kibukott urizáló életmód.

Szilágyi kifejtette, hogy ahogy Rogán Antalnak az autóval való közlekedés, úgy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek a vadászat közbeni gyaloglás derogálhat, hiszen mindkét kormánypárti politikus helikoptert vett igénybe az egyszerűbb és olcsóbb megoldások helyett.

A Jobbik képviselője szerint azonban nem ezek a fideszesek által élvezett luxuséletmód egyetlen szembeötlő elemei, melyek a "maffiakormány egészét jellemzik". Emlékeztetett: a miniszterelnök - manapság kissé ijedős - vejének, Tiborcz Istvánnak 400 milliós villája van, Orbán főstrómanjának, Mészáros Lőrincnek luxusjachtja ringatózik a horvát tengerparton, valamint magánrepülőgépe várja, ha épp a világ távoli pontjaira akar utazni.

"Ezt a luxuséletvitelt mindannyiunk pénzéből, közpénzből finanszírozzák" - emelte ki Szilágyi, aki emlékeztetett, hogy Semjén útjai 5 millió forint körüli összegbe kerültek, többek között a titoktartás érdekében hozott extra óvintézkedések miatt.

A jobbikos honatya feltette a költői kérdést: vajon miért kellett ennyire titokban tartani ezeket a vadászkalandokat?

Szerinte, akinek nincs takargatni valója, az azt is büszkén vállalhatná, hogy ilyen hobbija van.

A jobbikos képviselő azt is kiemelte, hogy a vadászatokról napvilágot látott képek mindent elárulnak az urizáló Fidesz-kormányról: ahogy Semjén Zsolt egy állat nyakán térdelve tekint büszkén a jövőbe, úgy térdel mindannyiunk nyakán a maffiakormány.

Szilágyi György a Jobbik nevében is kíváncsi volt, ki fizette a miniszterelnök-helyettes vadászatait. Mint fogalmazott: ha ő maga, akkor azzal az a baj, hogy a vagyonnyilatkozatából ez nem igazán olvasható ki; ha pedig hivatalos úton volt, akkor pedig az a probléma, hogy az ilyen látogatások nem vadászgatásra valók.

"Ha más fizette, akkor felmerül a kérdés: miért fizette, mit kapott érte cserébe?" - mondta Szilágyi, ak iszerint az sem elfogadható válasz, hogy Semjén esetleg ajándékba kapta az utakat, hiszen akkor is fel kellett volna tüntetnie ezeket a képviselői vagyonnyilatkozatában.

A Jobbik politikusa közölte, hogy ezekre a kérdésekre azonnal válaszokat várnak Semjén Zsolttól, majd hozzáette: aki április 8-án a Fideszre szavaz, az Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, Tiborcz István, Andy Vajna és Semjén Zsolt urizálására és luxusköltéseire is szavaznak.

Mint fogalmazott: akik meglopták a magyar népet, azoknak nem luxus, hanem börtön jár.

alfahir.hu - jobbik.hu

"Ez a törvény illegitim"
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a nemzetközi sajtó magyarországi képviselői előtt, angol nyelven is bemutatta „Biztonságos Európát, szabad Magyarországot!” című európai választási programját.

2018 december