Itt az újabb csomag: Otthonteremtési programot mutatott be Vona Gábor

2018-04-06 21:36

Bemutatta a Jobbik otthonteremtéssel kapcsolatos csomagját Vona Gábor, a párt miniszterelnök-jelöltje.

A politikus szerint az elvándorlás megállításának egyik kulcsa a lakhatás kérdése.

A csomag első pontja a múltból örökölt problémát oldaná meg: a devizahitelek rendezését a felvételkori árfolyamon történő forintosításával és újraszámításával kezdenék, majd megvizsgálnák, hogy ezt követően még a az adós tartozik a banknak, vagy már a bank tartozik-e az adósnak. A Jobbik szerint ha a kormány a jómódú családok számára lehetővé tette, hogy tisztességes árfolyamon menekülhessenek meg a devizacsapdából, akkor ez a lehetőség megilleti a kevésbé tehetős embereket is.

A Jobbik megőrizné a CSOK-ot, ám látható, hogy az csak néhány tízezer fiatalnak nyújtott segítséget, ezért az ellenzéki párt kormányra kerülve bérlakásépítési programot hirdetne, melynek megvalósításáról szakmai szervezetekkel egyeztettek. Kormányra kerülve azonnal elkezdenék előkészíteni a programot, melybe 2020-tól évente 10 ezer új lakást vonnának be. Ezekbe a lakásokba fiatal párok költözhetnek majd jóval a piaci ár alatti bérleti díjért cserébe, bizonyos idő elteltével pedig saját tulajdonukba is kerülhet az ingatlan.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik továbbra is alternatívát kíván felmutatni a Fidesszel szemben, miközben sikerült megállapodni a törvénytelen büntetésről a NAV-val és az ÁSZ-szal, így biztosított a legerősebb ellenzéki párt
A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.

2018 augusztus