Jakab Péter: "Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre"

2020-08-10 13:35
Kedves András és Ferenc!
Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre

- írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke saját közösségi oldalára azok után, hogy az utóbbi napokban a Momentum és a DK is összekapott. Mint ismert, a két párt Göd miatt esett egymásnak. Az összellenzék által győzelemre vitt momentumos Balogh Csaba polgármester ugyanis leváltotta DK-s és LMP-s alpolgármestereit, majd az ellenzéki pártok ezért különváltak, a városvezetővel szemben pedig fegyelmi eljárást kezdeményeztek.

Azóta a DK egy megvágott hangfelvétellel is megpróbálta bizonyítani, hogy a momentumos polgármester egy fideszes képviselőt akart alpolgármesternek megtenni, míg a Momentum szerint ez nem igaz. Ettől függetlenül is jellemző, hogy mindkét pártnál felvételek voltak ugyanarról a bizalmas beszélgetésről.

A Jobbik elnöke szerint az egymással való céltalan viaskodás helyett inkább az október 11-ei időközi országgyűlési választásra kéne koncentrálni. Jakab Péter szerint

"a feladat: lebontani a kétharmadot. Nőjetek fel hozzá!"

Október 11-én azért tartanak időközi választást, mert július elején motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc kormánypárti parlamenti képviselő. A Fidesz tegnap úgy döntött, hogy az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja. Ha az ellenzék nyer, akkor papíron elveszti kérharmados többségét a kormányzat.

Az ellenzéki pártok még nem neveztek meg indulót, így csak abból tudunk kiindulni, hogy 2018-ban Koncz Ferenc mögött másodikként a jobbikos Bíró László végzett 31,6 százalékkal, míg Papp Zsolt, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 14,9, az LMP-s Tarnai Gábor pedig 2,3 százalékot szerzett.

(alfahir.hu)

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

2020 szeptember