Jakab Péter vezetheti a Jobbik frakcióját

2019-06-03 10:28
Béli Balázs / Alfahír

A Jobbik Országos Elnöksége Jakab Pétert jelöli a nemzeti néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetői tisztjére - közölte a párt sajtóosztálya vasárnap.

A közleményben az áll, hogy a Jobbik megértette, mit üzentek az otthon maradt támogatói: megújulásra van szükség.

"A párt elnöksége úgy látja, hogy Jakab Péter megtestesíti mindazt, amire az eredményes nemzeti érdekképviselet érdekében szüksége van hazánknak."

A miskolci, háromgyermekes, pedagógus végzettségű országgyűlési képviselő tavaly alig több mint 100 szavazattal maradt el az egyéni győzelemtől. Az Országgyűlésben végzett munkája során számtalan alkalommal szembesítette a "népnyúzó" Orbán-kormányt gőgös zsarnokságának következményeivel.

Jakab Péter nevéhez fűződik az országon belüli béregyenlőtlenségekkel, valamint az ukrán és ázsiai migránsmunkások tömeges betelepítésével szembeni küzdelem is.

A Jobbik Országos Elnökségének meggyőződése, hogy "Jakab Péter személyében Orbán Viktor méltó ellenfelet kap az Országgyűlésben, aki hitelesen és hatékonyan tud szembeszegülni a miniszterelnökkel a parlamenti patkóban és vezetésével a Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja is újult erővel és lélekkel vághat neki a parlamenti munkának."

Jakab Gyöngyösi Mártont válthatja a frakció élén, aki a párt egyetlen európai parlamenti képviselői helyét szerezte meg az egy héttel ezelőtti EP-választáson. Gyöngyösi négy napja jelezte lapunknak adott interjújában, hogy már tudják ki lesz az új frakcióvezető és úgy látszik a bejelentés sem váratott sokáig magára.

Alfahír.hu - Jobbik.hu

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".

2019 október