Jelentezz a Jobbik parlamenti szakmai gyakorlatára! - Szólj bele, légy részese, dolgozz velünk!

2020-09-12 07:57

A Jobbik ismét meghirdeti gyakornoki programját, elsősorban a felsőoktatásban tanulók és frissen diplomát szerzett fiatalok számára.

A Jobbik frakciója a következő félévben is lehetőséget biztosít arra, hogy a jövő értelmisége bepillantást nyerjen a politika színfalai mögé. Az érdeklődők bármilyen, általuk kiválasztott szakterületen elmélyíthetik tudásukat, beleláthatnak a törvényalkotás mélységeibe és annak apró részleteibe, ugyanis a frakció tagjai mellett bármely bizottság, esetleg a párt kodifikációs csoportjának vagy sajtóosztályának munkájába is bekapcsolódhatnak.

A bizottsági munkába való betekintés, a plenáris ülések nyomon követése, az Országgyűlés különböző szervezeti egységeinek előadásai, valamint a képviselők munkáját segítő egyéb szakmai feladatok biztosítják, hogy a programban részt vevő hallgatók hasznos két hónapot töltsenek a frakció mellett, és a tapasztalatokat, a gyakorlati tudást, valamint a különféle szakmai ismereteket a későbbiekben is hasznosítani tudják.

A gyakornoki program részletei:
Időtartama: október 5-től december 6-ig

Minimális munkavégzés: heti 15 óra vagy havi 60 óra (rugalmasan kezelve, így a vidéki felsőoktatási intézményben folytatott tanulmány sem kizáró ok)

Minden gyakornok „mentort” kap maga mellé egy képviselő személyében (amennyiben megjelöl valamilyen szakterületet, akkor ennek megfelelően), akivel bizottsági üléseken vehet részt, és aki a szakmai munkáiba bevonja.

A jelentkezés feltételei:
•egyetemen, főiskolán hallgatói jogviszony vagy diploma
•legalább 2 befejezett félév

A jelentkezés folyamata:
•Önéletrajz beküldése
•Motivációs levél küldése, mely egyrészt az országgyűlési munkában való részvétel indokait tartalmazza, másrészt a jelentkező politikai, szakmai munka iránti érdeklődését indokolja meg. Itt kell megnevezni azt a szakterületet, ami iránt a jelentkező érdeklődik. A levél terjedelme maximum 2 oldal lehet.

A jelentkezés határideje: 2020. szeptember 25.
A dokumentumokat a gyakorlat@jobbik.hu címre várjuk! Bármely kérdés esetén is ezen az e-mail címen lehet érdeklődni.

A gyakornoki munkáért a vidéken élő és ott is tanuló diákok a Budapestre utazáshoz szükséges költségtérítésben részesülhetnek.

Az önéletrajzok és motivációs levelek beérkezése után a legjobb jelöltek személyes meghallgatására kerül sor, melyről az önéletrajzban megadott elérhetőségeken fogjuk értesíteni az érintetteket. A személyes beszélgetésekre szeptember 28-30. között fog sor kerülni, majd pedig a felvett gyakornokok október 5-én kezdhetik meg munkájukat.

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

2020 szeptember