Híreink

A Jobbik alelnöke a Kossuth téren vágott fát egy szegény családnak

2018-03-02 08:31
-A +A
 
Sneider Tamás nem csak a Jobbik alelnöke, és nem is csupán az Országgyűlés ellenzéki alelnöke, hanem a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke is, és mint ilyen, csapatával folyamatosan, egész évben jótékonykodik. Ma pedig fogott egy láncfűrészt, és a Kossuth téren vágott tűzifát egy szegény család számára, akiknek személyesen el is szállította azt Heves megyébe.
 
A külföldi turisták számára bizonyára szokatlan látványt nyújthatott a láncfűrészes fadarabolás a Kossuth téren, de a farkasordító hideg ellenre a Jobbik alelnöke személyesen hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormánynak a szegényebb, vagy egyszerűen csak fatüzeléssel fűtő embereken, nyugdíjasokon is segítenie kell.
 
A sajtótájékoztatón Sneider Tamás azt mondta, Magyarországon rengeteg kisgyermekes család és a nyugdíjastársadalom fele, azaz legalább egymillió ember él napi szintű nélkülözésben. A Jobbik alelnöke úgy látja, hogy róluk már lemondott a Fidesz-kormány és Orbán Viktor is, ráadásul az ilyen elesett emberek hangját alig lehet meghallani.
 
A Jobbik javaslata évek óta változatlan: a tűzifa áfáját 27 százalékról 5 százalékra csökkentenék. „Első dolgunk lesz, hogy ezt törvénybe iktatjuk” – mondta Sneider Tamás. Az ÁFA-csökkentésen túl a nyugdíjasok esetében a magyar indexálás bevezetésével hoznának újítást, amivel a nyugdíjak vásárlóértéke a jövőben nem csökkenhetne.
 
A Kossuth téren felvágott tűzifát a jobbikosok végül egy ötgyermekes, Heréden élő családnak ajánlották fel. A Heves megyei településre maguk szállították el a fát:
 
 
 
Sneider Tamás emlékeztetett: a Jobbik parlamenti képviselői fizetésük 10 százalékát minden hónapban a Szeretetszolgálatnak adják, amiből egész évben karitatív akciókat végezhetnek.
 
„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ellenzékből is sok százas, vagy lassan talán ezres nagyságrendben tudtunk segíteni családokon, rászorulókon, vagy olyan gyermekeken, akik üdülni szerettek volna”.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember