Híreink

Jobbik: Anyagi alapú diszkrimináció a kötelező nyelvvizsga

2019-02-16 08:21
-A +A
 
A Jobbik korainak tartja a kormány azon jövőbeni intézkedését, amely szerint a felsőoktatásba való jelentkezéshez kötelezővé teszik a nyelvvizsgát 2020-tól.
 
Az ellenzéki párt képviselője, Farkas Gergely szerint ilyen szigorú feltételt csak akkor lehet szabni, hogyha ahhoz az alapok is megvannak.
 
„A magyar középiskolai nyelvoktatás nem tudja felkészíteni a diákokat arra, hogy önmagában az iskolai kereteken belül feltudjanak készülni a középfokú nyelvvizsgára.”
 
Éppen ezért a jobbik anyagi diszkriminációnak tartja a rendelkezést, mivel sok család nem engedheti meg magának, hogy külön órákra járassák a gyerekeiket vagy nyelvtanfolyamokra járjanak. Innentől kezdve pedig előnybe kerülhetnek azok a diákok, akik megengedhetik maguknak a költségesebb megoldásokat.
 
Farkas Gergely szerint több tehetséges fiatal is kiszorulhat így a felsőoktatásból. Főleg olyan szakmákból, ahol munkaerőhiány van. A képviselő úgy fogalmazott: „A stratégiai ágazatokban, mint példaul műszaki, tanári vagy egészségügyi, sokkal kevesebben fognak bejutni. Ezek olyan területek, ahol jelenleg nagy munkaerőhiánnyal küszködnek.”
 
Az elmúlt években a KSH adatai szerint a felsőoktatásba felvettek 55%-a nem rendelkezett középfokú nyelvvizsgával, így akár a jelentkezők fele is kiszorulhat jövőre.
 
Farkas Gergely: Kettős mércét alkalmaz a kormánypropaganda
 
Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese reagált arra a hírre is, amely szerint az ECHO TV Keménymag című műsorában „Jákobozták” a párt szóvivőjét, Jakab Pétert. A képviselő kiemelte, hogy a kormánymédia mindenféle jelzővel, folyamatosan támadja a pártot, miközben ők úgy érzik mindent megengedhetnek maguknak.
 
"Az egyik nap kollaboránsoknak neveznek minket, a másik nap meg náciknak. Tehát a Fidesz és a kormánypárti propaganda próbál minket mindenféle címkékkel, jelzőkkel ellátni, amelyek értelemszerűen nem állják meg a helyüket. Ebben az esetben viszont a kettős mércét alkalmazzák. Ők maguk úgy érzik, hogy ezt a viselkedést megengedhetik maguknak. Bízom benne, hogy ez a kettős mérce minél előbb lelepleződik és minél több ember számára világossá válik, hogy mennyire álszent az a magatartás, amit a Fidesz tanúsít" – fogalmazott Farkas Gergely.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február