Jobbik: Az fizesse az EU-s büntetést, aki okozta!

2018-07-17 15:52

A Jobbik azt szeretné, ha az uniós pénzekkel kapcsolatos visszaélések árát nem a lakosság, hanem a károkozók állnák, ennek érdekében egy parlamenti indítvánnyal éltek. Bana Tibor szerint csatlakozni kellene az Európai Ügyészséghez, hogy bizonyítsuk: az ország valódi lépéseket tesz a korrupció felszámolásáért.

A Jobbik határozati javaslatot nyújtott be a Parlamentnek annak érdekében, hogy az uniós forrásokkal kapcsolatos visszaélések következményeit azok viseljék, akik érintettek a pályázatokban – ismertette Bana Tibor, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján. A honatya emlékezetett, a jelenlegi szabályozás szerint azt a 100-150 milliárdos büntetést, mely Magyarországot fenyegeti „tisztességes honfitársainknak kell visszafizetniük”, a párt szerint viszont az lenne igazságos, ha ezt a terhet az érintettek viselnék.

Bana Tibor felidézte, 2010 óta a Fidesz és az Orbán Viktor által vezetett kormányok „a korrupció melegágyaként” tekintettek az uniós pénzekre. Úgy vélte, elsődleges szempont volt, hogy a saját oligarcháik részesüljenek ezekből a forrásokból, miközben a magyar kis- és középvállalkozások „fuldokoltak a bürokrácia mocsarában”.

A sajtótájékoztató alatt a Jobbik Ifjúsági Tagozat aktivistái tízezer forintos csekkeket „osztogattak” a járókelőknek. Bana jelezte, ezzel fejezik ki, hogy minden magyar állampolgárnak fejenként ekkora összegbe kerül az a felelőtlenség, ami a kormányt és azokat a magánszemélyeket érinti, akiknek felelniük kellene ezekért az ügyletekért.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a következő hétéves uniós pénzügyi ciklusban Magyarországot komoly elvonások sújthatják. Ezzel kapcsolatban Bana kifejtette, Magyarországnak csatlakoznia kellene az uniós pénzek elköltését felügyelő Európai Ügyészséghez, a kormány ezzel tudná bizonyítani, hogy valódi lépéseket kíván tenni a korrupció felszámolásának érdekében. Ismertette, pártja szerint az uniós források elosztásának rendszerét meg kell változtatni, hogy a magyar kis- és középvállalkozások, a kutatás-fejlesztés, innováció, oktatás, egészségügy, szociális szféra részesüljön azokból, így a magyar bérek felzárkóztatására is hangsúlyt kellene helyezni. Közölte, európai parlamenti választási kampányukban is ezt fogják középpontba állítani.

alfahir.hu - jobbik.hu

A kormányzat pénzt ajánl azért, ha a szőlőtermelők megsemmisítik az idei termést.
Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

2019 június