Híreink

Jobbik: Dolgozzák át az új NAT-ot!

2020-02-29 08:09
-A +A
 
Az új Nemzeti alaptanterv (NAT) szeptemberre tervezett bevezetésének elhalasztására, az anyag átfogó, az érintettekkel egyeztetett átdolgozására szólította fel a kormányzatot szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a párt oktatási és kulturális kabinetének vezetője.
 
Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte az emberi erőforrások miniszterének azon kijelentését, hogy az új NAT ellen elenyésző és politikai-ideológiai hátterű a tiltakozás.
 
Azt is felvetette: az alaptanterv körül ideológiai „gumicsontvita” zajlik a magyar irodalom egyes szereplőiről, holott Wass Albert és Harry Potter szembeállítása nem oldja meg azt a problémát, hogy a 15 éves korosztály egynegyede funkcionális analfabéta.
 
Brenner Koloman szerint a vitának arról kellene szólnia, hogyan kaphatja meg mindenki a 21. században boldoguláshoz szükséges készségeket és tudásokat, beépítve a digitalizáció eredményeit az oktatásba, a mainál sokkal erőteljesebb nyelvi képzést kínálva, a hétköznapi ismeretek tanmenetbe építésével.
 
A jobbikos politikus azt szorgalmazta: a jelenlegi 80-ról csökkentsék 70 százalékra a tananyagban a központilag meghatározott elemek arányát, a szabadon választott részekben pedig hangsúlyosan jelenjenek meg az adott térség, város hagyományai.
Azt is javasolta, hogy – a Nemzeti Pedagógus Kar javaslatával egybehangzóan – emeljék negyven százalékkal a pedagógusok fizetését, így pótolva a korábbi bérfejlesztések elmaradását.
 
(MTI)

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.
Jakab Péter
Jakab Péter a "felhatalmazási" törvényről szóló szavazásról.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 március