A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az adóskamarával

2018-02-18 07:26

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, hogy a megállapodással is szeretnék segíteni a devizahitelesek gondjainak megoldását.

A képviselő kijelentette: a hiteleket felvételkori árfolyamon kell forintosítani, a devizahitelek miatt elrendelt végrehajtásokat a probléma megoldásáig fel kell függeszteni, teljes körű kilakoltatási moratóriumot kell bevezetni és el kell számoltatni az érintett kereskedelmi bankokat.

Z. Kárpát Dániel az együttműködés céljaként nevezte meg, hogy rendezzék a devizahitelesek helyzetét. Kiemelte, hogy a Jobbik a parlamentben is képviselni fogja az Adóskamara 12 pontos, a devizahiteles probléma megoldására kidolgozott javaslatát. Hozzátette, nem tudnak azonosulni azzal, hogy a kormány piaci árfolyamon forintosította a hiteleket, ahogy azokat az ellenzéki véleményeket sem tudják elfogadni, hogy a hiteleket a költségvetés vegye át.

Ravasz László, az Adóskamara képviselője arról beszélt, hogy lassan kialakul egy összefogás a devizahitelesek között és az érintettek együtt próbálják megvalósítani a közösen alkotott programjukat.

Kiemelte, hogy az összes politikai párttól támogatást kérnek. Azt szeretnék, ha mindegyikük aláírna egy ilyen jellegű megállapodást, hogy megoldást találjanak a problémára - közölte. Szavai szerint ugyanis egy társadalmi problémáról, egy olyan rendszerhibáról van szó, amit csak akkor lehet megoldani, ha az emberek számára biztosítják az egyéni és társadalmi jogvédelmet - érvelt.

Kérdésre válaszolva Z. Kárpát Dániel azt mondta, amennyiben kormányra kerülnek, azonnali kilakoltatási és végrehajtási moratóriumot vezetnek be, egészen addig, amíg nem tudják felvételkori árfolyamon forintosíttatni a hiteleket.

alfahir.hu - jobbik.hu

2019 december