Híreink

Jobbik: elfogadhatatlan Bajnaiék pénzelése

2013-04-19 16:31
-A +A

Nemrég nyilvánosságra került, hogy Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát kik támogatják, kik tartják el a baloldalt, kik pénzelik a kampányát - mondta el sajtótájékoztatóján Volner János, utalva a tegnap portálunkon is megjelent információkra.

Volner rámutatott: azt eddig is tudtuk, hogy a legbőkezűbb támogató a Center for American progress nevű amerikai szervezet, amely tavaly 228 ezer dollárral támogatta a baloldal újbóli hatalomra kerülését. A képviselő szerint felmerül a kérdés, hogy milyen ellenszolgáltatást várnak el ezért Bajnaiéktól és a baloldaltól a támogatásért cserébe.

Meglepő azonban, hogy a nemrég súlyos százmilliárdokért visszavásárolt MOL tavaly 15 millió forintot adott Bajnai Gordonéknak, az OTP bank pedig 30 millió forintot. Volner János szerint látható: ahogy a TASZ mögött felbukkant a Soros György nevével fémjelzett alapítvány és a pénzvilág több szereplője is, ugyanúgy Bajnai mögé is felsorakoztak olyan szereplők, mint az OTP, és bőkezű támogatást nyújtottak ahhoz, hogy a baloldal megerősödhessen és hatalomra kerüljön.

A bankok érdekeit képviseli a baloldal

Volner szerint felmerül a kérdés, hogy az OTP-nek, mint félig-meddig magyar tulajdonú, saját banknak tekintett pénzintézetnek miért áll érdekében támogatni a baloldal hatalomba történő visszatérését. A Jobbik képviselője szerint adódik a válasz is: nyilvánvaló, hogy a bank a saját érdekeit látja megjelenni akkor, mikor a baloldal megfogalmazza a saját politikai célkitűzéseit, például azt, hogy a pénzintézeteket tehermentesítsék. Volner szerint ennek egyébként az lesz az ára, hogy az egyre nehezebb helyzetben lévő, sokszor nyomorgó magyar lakossággal fizettetik meg a bankokra terhelt közterhek költségeit.

A Jobbik szeretné, ha minden magyar állampolgár világosan látná, hogy az OTP rendkívül bőkezű támogatása ugyanúgy nem véletlen, mint más piaci szereplők aktív szerepvállalása a baloldal különböző szervezetei mellett.

Saját nyilatkozatát szegi meg az OTP

A képviselő újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy pártja egyáltalán nem tartja elfogadhatónak az OTP bőkezű adakozását, mivel a bankok társadalmi szerepvállalásukról szóló nyilatkozatában az is szerepel, hogy a különböző társadalmi célú támogatásaikat párt- és politikafüggetlenül folyósítják. Ennek a kritériumnak Bajnaiék pénzelése nyilvánvalóan nem felel meg.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A Mátrai Erőműnél november 6-án észleltek először szivárgást.
Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december