Híreink

A Jobbik elítéli Izrael jogsértő magatartását

2017-02-09 17:01
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az izraeli–palesztin konfliktusban kezdetektől fogva a bizalom helyreállításán alapuló, a hosszú távú békét egyedül szavatolni képes, tárgyalásos konfliktusrendezés mellett állt ki. Meggyőződésünk, hogy a közel-keleti kérdés egyetlen lehetséges rendezési módja a kétállami megoldás.

Éppen ezért aggodalommal értesültünk arról, hogy az izraeli törvényhozás olyan, a palesztin területeken épült telepeket utólagosan legalizáló jogszabályt fogadott el, amely alapjaiban veszélyezteti a békés rendezést és az instabil helyzet eszkalálódásával fenyeget. Álláspontunk szerint Izrael minden olyan gyakorlata és törvénye, mely illegális telepek építésének nyit teret, alapjaiban ellenkezik a rendezést célzó törekvésekkel.

A Jobbik elítéli az izraeli parlament, a Knesszet visszamenőleges hatályú törvényét, egyúttal emlékeztet arra, hogy a jogszabály nem csak a nemzetközi joggal ellentétes és szembemegy az ENSZ Biztonsági Tanácsának nemrégiben konszenzussal elfogadott határozatával, de még Izrael alkotmányos erejű törvényeivel sem egyeztethető össze. Reméljük egyúttal, hogy ha Tel-Aviv továbbra sem hajlandó a nemzetközi jog elfogadott normáinak megfelelő magatartást tanúsítani, akkor a nemzetközi közösség és a hágai Nemzetközi Bíróság meg fogja tenni a szükséges lépéseket arra nézve, hogy Izraelt visszaterelje a jog ösvényére.

Bízunk benne, hogy az izraeli vezetés maga is felméri a döntés negatív következményeit és a jogsértő magatartástól eltekintve, tárgyalásos úton, a palesztinok jogait tiszteletben tartva próbálja meg rendezni a kialakult helyzetet. Meggyőződésünk, hogy nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül egyedül ez szolgálja a közel-keleti emberek érdekeit.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július