A Jobbik elutasítja Orbán újabb tervét, az ázsiai vendégmunkások betelepítését

2017-10-19 17:08

Elfogadhatatlan Orbán terve, hogy pakisztáni és egyéb harmadik világbeli vendégmunkások tömegét telepítse Magyarországra. Mint ismeretes, Orbán Viktor személyes jó barátja, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. vezetője ezt szorgalmazta. A letelepedési kötvénybiznisz után ázsiai vendégmunkásokat hívna tömegével hazánkba a Fidesz. A Fidesz oligarcháinak elképzelését minden áron meg kell akadályozni. Egyben jellemző a kormányra, hogy nem az elvándorolt magyarok hazacsábításában és a hazai bérek versenyképessé tételében gondolkodnak, mint ami a béruniós polgári kezdeményezésnek is a célja.

Miközben a Jobbik sorra adja le vészjelzéseit, a kormányzat még mindig nem akarja észrevenni, hogy Magyarországról százezrek távoztak kényszerből a jobb megélhetés miatt, az elképesztő munkaerőhiány pedig kiszárítja a gazdaságot. A Fidesz egyes beterjesztett törvényjavaslatai már korábban is megnyitották a lehetőséget annak, hogy egyes nagy és feltételezhetően multinacionális foglalkoztatók munkaerőt "importáljanak", így nem lehetünk nyugodtak afelől, hogy a kormány ebbe az irányba indul tovább. A Jobbik álláspontja azonban egyértelmű: zéró toleranciát hirdetünk minden hasonló elképzeléssel szemben, s a szakképzés átalakításával, egy állami hátterű bérlakásépítési programmal a hazai munkavállalókat, valamint kis- és középvállalkozásokat hozzuk helyzetbe, olyan klímát teremtve, hogy aki magyar és szeretne, tudjon is hazánkban boldogulni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

2019 július