A Jobbik elutasítja a Szlovéniába tervezett hulladékégető megépítését!

2019-05-15 17:07

A mai sajtótájékoztatón Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi elnöke elmondta: a történelem ismétli önmagát, újra egy szemétégető ellen kell tiltakozni, ami remélhetőleg csak tervek szintjén marad meg. Kiemelte: mindenki a saját maga eszközeivel tud tenni a beruházás ellen, a pillanatnyi haszon pedig nem írhatja felül környezetünk védelmét. A következő évtizedek ugyanis nem a GDP-ről és a gazdasági mutatókról fognak szólni, hanem arról, hogy lesz-e élet a Földön egyáltalán. Az önkormányzati képviselő jelezte, hogy amennyiben Salovci úgy dönt, hogy mégis megépítik az égetőt, úgy le kell porolni a régi transzparenseket, a “Danke, nein!” feliratokat pedig “Hvala, ne!” mondatra kell cserélni.

Bana Tibor, a Jobbik EP-képviselőjelöltje jelezte: amennyiben május 26-án a választók bizalmából az Európai Parlament tagja lesz, úgy nemzetközi szinten is felemeli a szavát az ilyen és ehhez hasonló beruházások ellen. Elfogadhatatlan, hogy az Őrség-Raab-Goricko Natúrpark területén egyáltalán szóba kerülhet egy szemétégető megépítése. Bana Tibor kiemelte: biztató, hogy az Európai Parlament 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyagokat, az viszont, hogy ezt a Fidesz képviselői nem szavazták meg, egyszerűen elfogadhatatlan. Csakúgy, mint Kövér László azon kijelentése, hogy a klímaváltozás csak a média agymosó hatása miatt érdekli az embereket. A képviselőjelölt hangsúlyozta: a jövő iránya csakis a hulladékok szelektív gyűjtése és újrahasznosítása lehet, szemben azok mindenféle káros hatásokkal kísért fizikai megsemmisítésével.

Jobbik Vas megye

Szalai Balázs a kilakoltatást legaljasabb cinizmussal így kommentálta a legnagyobb közösségi oldalon: „szenvedünk, szenvedgetünk?????
Reagálás a Fidesz közleményére

2019 május