A Jobbik elutasítja a Szlovéniába tervezett hulladékégető megépítését!

2019-05-15 17:07

A mai sajtótájékoztatón Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi elnöke elmondta: a történelem ismétli önmagát, újra egy szemétégető ellen kell tiltakozni, ami remélhetőleg csak tervek szintjén marad meg. Kiemelte: mindenki a saját maga eszközeivel tud tenni a beruházás ellen, a pillanatnyi haszon pedig nem írhatja felül környezetünk védelmét. A következő évtizedek ugyanis nem a GDP-ről és a gazdasági mutatókról fognak szólni, hanem arról, hogy lesz-e élet a Földön egyáltalán. Az önkormányzati képviselő jelezte, hogy amennyiben Salovci úgy dönt, hogy mégis megépítik az égetőt, úgy le kell porolni a régi transzparenseket, a “Danke, nein!” feliratokat pedig “Hvala, ne!” mondatra kell cserélni.

Bana Tibor, a Jobbik EP-képviselőjelöltje jelezte: amennyiben május 26-án a választók bizalmából az Európai Parlament tagja lesz, úgy nemzetközi szinten is felemeli a szavát az ilyen és ehhez hasonló beruházások ellen. Elfogadhatatlan, hogy az Őrség-Raab-Goricko Natúrpark területén egyáltalán szóba kerülhet egy szemétégető megépítése. Bana Tibor kiemelte: biztató, hogy az Európai Parlament 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyagokat, az viszont, hogy ezt a Fidesz képviselői nem szavazták meg, egyszerűen elfogadhatatlan. Csakúgy, mint Kövér László azon kijelentése, hogy a klímaváltozás csak a média agymosó hatása miatt érdekli az embereket. A képviselőjelölt hangsúlyozta: a jövő iránya csakis a hulladékok szelektív gyűjtése és újrahasznosítása lehet, szemben azok mindenféle káros hatásokkal kísért fizikai megsemmisítésével.

Jobbik Vas megye

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

2019 július