A Jobbik elvárja az NVI-től, hogy tisztázza a választási rendszerrel kapcsolatos panaszokat

2018-04-10 12:01

A Jobbik felszólítja a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálja ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést és észrevételt. A voksolási folyamat során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények, az ellenzéki szavazatok feltételezhető „kreatív könyvelése” (példának okáért Budapest 4-es választókerületének 4. szavazókörében a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat a Netpárt neve mellé kerültek elszámolásra) rendszerszintű hibák és visszaélés gyanúját vethetik fel. Ezek tudatában elvárjuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda rövid időn belül vizsgálja ki a panaszokat és adjon megnyugtató válaszokat. A Jobbik folyamatosan vizsgálja a további adatokat, s egyben előkészíti az újraszámlálást elérő jogi beadványokat.

Jobbik Országos Elnöksége

Tegnap a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Jobbik azon fellebbezését, mely szerint nem született a törvényes határidőn belül végeredmény Miskolc 1. számú választókerületében.
A Magyar Villamos Műveknek (MVM) ki kell adnia a Civil Összefogás Fórum (CÖF) 508 millió forintos támogatását érintő minden dokumentumot.

2018 április