Híreink

A Jobbik erővel és hitelességgel készül a kormányváltásra

2015-11-03 19:23
-A +A

A Jobbik az elmúlt 12 évben hatalmas utat járt be: egy egyetemi ifjúsági szervezetből politikai párttá, majd egy minden oldalról támadott parlamenti párttá, mostanra pedig a Fidesz első számú, egyetlen érdemi kihívójává, Magyarország második legerősebb pártjává vált a magyar közéletben – jelentette ki keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Vona Gábor.

A Jobbik elnökének Októberi gondolatok című tanulmánya az Alfahíren jelent megelsőként október 25-én, a párt 12 éves születésnapja alkalmából. Ebben az írásában Vona kifejtette, hogy véget ért a hosszúra nyúlt XX. század, és itt a XXI. század. Új helyzetek, új kihívások vannak, amelyekre új válaszok, új válaszadók kellenek. A XXI. század küldetésének nevezte, hogy a pusztulás felé tartó spirálból kivezessék a magyarságot. Vona Gábor most a sajtó számára is összegezte gondolatait.

A Jobbik már nem rétegpárt

„Ha nem a formát, hanem a tartalmat nézzük, akkor a Jobbik egy nemzeti rétegpártból egy nemzeti néppárttá vált”

– szögezte le a pártelnök.

Rámutatott, hogy a társadalom minden szegmenséből vannak szimpatizánsaik, és nem igaz, hogy csak egy északkelet-magyarországi párt lennének, az sem igaz, hogy csupán a fiatalok körében népszerűek, az iskolázottság szempontjából is kiegyensúlyozott a szavazóbázisuk. Úgy fogalmazott:

a társadalom minden szegmense, része számára megfelelő üzenettel rendelkezik a Jobbik.

Vona a néppárti folyamatot sikeresnek nevezte, amely elképesztő támogatottságot kapott a párton belül, és semmilyen érdemi törést, válságot, krízist nem okozott. Az időközi választások eredményei, a tapolcai győzelem a néppártosodás társadalmi támogatottságát is bizonyították. A Jobbik elnöke külön kiemelte, hogy erősödött a párt értelmiségi bázisa: egyre több művész, sportoló és tudós áll melléjük, ez pedig kulcsfontosságú tényező a kormányzóképesség szempontjából. Azt azonban hozzátette, hogy Magyarországon még mindig a félelem veszi körbe azokat, akik ellenzéki pártok mellett mutatkoznak.

 

 

A XXI. században fel kell számolni a XX. századi megosztottságot

Vona különbséget tett a XX. és a XXI. századi pártok között, előbbiek közé a Fideszt, az MSZP-t és a többi baloldali pártot, utóbbiak közé a Jobbikot és az LMP-t sorolta.

"Ez nem pusztán generációs, hanem egy politikai attitűd, hozzáállás különbséget is jelent"

 – fűzte hozzá a Jobbik elnöke. Vona Gábor szerint a XX. század a magyarság számára folyamatos megosztottságot jelentett, és így Magyarország egy torlódott megosztottságokkal terhelt társadalommá vált. A Fidesz és az MSZP párharca is csak egy újabb, teljesen felesleges megosztottságot eredményezett.

„Meggyőződésem, hogy a XXI. századi magyarság akkor lehet sikeres, erős, hogy ha ezeket a megosztottságokat meg tudja szüntetni”

– vélekedett. Kifejtette: a XXI. századi politikai pártoknak arra kell törekedniük, hogy minden politikai, ideológiai, eszmei ellentétük ellenére képesek legyenek együttműködni, együtt dolgozni az ország érdekében. Kiemelte, hogy a jobb- és a baloldal lényegében megszűnt, üres politikai definíciók, amelyek mögött nincs valódi tartalom. A hamis megosztottság és törésvonalak helyett pedig egy modern, néppárti, konzervatív, új politikai középre van szükség, amelyet a Jobbik képvisel. Hangsúlyozta:ez nem azt jelenti, hogy a Jobbik középre tart, hanem a társadalom közepe, többsége mozog a Jobbik felé.

„A társadalom egyelőre szkeptikus részének is hozzá kell szoknia, hogy a Jobbik programja a legalkalmasabb Magyarország megmentésére”

– mondta Vona. Emlékeztetett rá, hogy bár a Jobbik programját többször is kinevették, a migrációs válságban mégis az ő programjuk mentette meg az országot.

Egyedül a Jobbiknak van esély leváltani a kormányt

A Jobbik elnöke a 2018-as országgyűlési választás kapcsán közölte:

"A szükséges alázattal, de kellő önbizalommal, munkakedvvel és tenni akarással készülünk a kormányváltásra".

Vona szerint 2018-ban egyedül a Jobbiknak van érdemi esélye arra, hogy leváltsa a kormányt. A győzelem kulcsát is megfogalmazta: erőt az erővel, hitelességet a hiteltelenséggel szemben kell felmutatni. A korrupciót nevezte meg a Fidesz legkellemetlenebb gyengepontjának.

„Amikor már Kovács Béla ügye Európa legnagyobb korrupciós botrányává válik, akkor azt gondolom, hogy elgurult a gyógyszer” 

– mondta a kormánypártok cinikus támadásaira utalva.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus