Híreink

A Jobbik is Európai Ügyészséget akar

2018-10-27 10:36
-A +A
 
A parlamentben, valamint a csalások és az uniós forrásokkal való visszaélés elleni európai kezdeményezés támogatásával is kiáll Magyarország európai ügyészséghez csatlakozása mellett a Jobbik - mondta Bana Tibor alelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
Teljes erővel, szervezett formában fogjuk gyűjteni az európai polgári kezdeményezéshez az aláírásokat – jelentette be Bana Tibor.
 
Az ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor kormányának "az EU pénze jól jön", csak azt szeretnék, hogy ne vizsgálják, mire költik azt.
 
Példaként említette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint uniós forrásból vásárolt önkormányzati kisbuszokkal szállították a miniszterelnöki beszéd hallgatóságának "jelentős részét". Ezzel kapcsolatban nemrég írtuk meg, hogy a Fidesz európai pártcsaládjának, az Európai Néppártnak svéd képviselője, Gunnar Hökmark szerint „finoman szólva is ellentmondásos, legalábbis kínos” ez a sztori, és érdemes lenne az Európai Parlament költségvetési-ellenőrzési bizottságának utánanéznie, mire használják fel az uniós forrásokat Magyarországon.
 
Bana ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a buszoknak „egyáltalán nem tartozik a funkcióik közé az, hogy politikai propagandacélokat szolgáljanak”.
 
A parlament európai ügyek bizottságának alelnöke álságosnak nevezte Orbán Viktor és a Fidesz politikáját, mert 2010 óta "egyre erőteljesebben jellemzővé vált az európai uniós források korrupt felhasználása, ez jelenti Orbán Viktor kormányzásának egyik pillérét" - mondta a jobbikos politikus, aki szerint a kabinet számára az az elsődleges, hogy a haverokat, a hozzá köthető oligarchákat kiszolgálja.
 
Emlékeztetett, hogy a 2009-es európai parlamenti kampányában még kiállt az európai ügyészséghez csatlakozás mellett a Fidesz, ám kormányra kerülve kézzel-lábbal tiltakozik az intézmény bevezetése ellen. Erről a kicsit sem gyanús pálfordulásról itt írtunk részletesen: „A Fidesz támogatja (…) az Európai Ügyészség felállítását, hatáskörének bővítését az unió pénzügyeit sértő bűncselekményeken túl más súlyos, több tagállamot érintő bűncselekményekre is.” – írták még akkor, amikor nem ők voltak hatalmon.
 
A politikus a sajtótájékoztatón arra hivatkozva hárította el az M1 csatorna kérdését az MTVA elleni bojkottról, hogy amíg a Fidesz "propagandaérdekeit szolgáló", "magukat közszolgálatinak nevező" médiumok magatartásában nem áll be érdemi változás, addig nem nyilatkoznak, és ugyanerre kérnek minden ellenzéki pártot. Egyébiránt a párt minden pénteken tart egy Rágalominfó nevű sajtótájékoztatót külön a fideszes sajtónak, ahol feltehetik a propagandába illő kérdéseiket.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

A kormányzat pénzt ajánl azért, ha a szőlőtermelők megsemmisítik az idei termést.
Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június