Híreink

A Jobbik évente lehetővé tenné az ingatlanbecsérték megállapítását

2017-09-20 19:28
-A +A
 
A Jobbik a jelenlegi három helyett évente lehetővé tenné az ingatlanok értékbecslését - közölte Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Felidézte, hogy a parlament év elején módosította a végrehajtási törvényt annak érdekében, hogy bizonyos lakóingatlanokat ne lehessen a forgalmi érték alatt elárverezni. Hozzátette: a jogszabály ugyanakkor becsértéket rögzít kiinduló értékként, ennek megállapítását azonban csak három évente lehet kérni.
 
Az elmúlt három évben nagymértékben megdrágultak az ingatlanok, s a 3 éve korrekt módon megszabott forgalmi érték és a mai között is óriási eltérés lehet - emelte ki, jelezve: egy évre csökkentenék az újbóli megállapításának idejét.
 
A jobbikos politikus kitért arra, hogy a parlamentnek benyújtott javaslata azt is tartalmazza: az árverés kitűzése után 3 napig lehessen kérni a becsérték újrafelvételét. Ezt azzal magyarázta, hogy a végrehajtás sok esetben évekig tart, így viszont el lehetne kerülni, hogy akár féláron adjanak el egy ingatlant.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 
 
 

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március