Híreink

A Jobbik ezekkel a pontokkal állítaná meg az ország kiürülését

2017-10-30 08:09
-A +A
 
Miközben a Fidesz-KDNP esetleges tervei szerint tömegesen importálnának idegen munkaerőt Magyarországra, addig a Jobbik konkrét programpontokkal igyekszik lassítani, majd megállítani az ország kiürülését és rendezni a munkaerőpiaci gondokat - mondta Z. Kárpát Dániel szombati sajtótájékoztatóján.
A Jobbik politikusa emlékeztetett: a Fidesz korábban olyan törvénytervezetet nyújtott be, amely értelmében egy multinacionális cég sokkal könnyebben telepíthet ide harmadik országból munkavállalót.Z. Kárpát Dániel a magyar munkaerőpiaccal kapcsolatban a párt négy programpontját emelte ki:
 
1. A stratégiai szerződések újratárgyalása: egyrészről ezek során el kell érni, hogy a multinacionális cégek elkezdjék a bérfelzárkóztatást és
2. nagyobb hangsúlyt kell kapnia a dolgozói képzés, ezáltal ugyanis a termelékenység is nő.
3. A közbeszerzések újragondolása: a párt megkövetelné, hogy a közbeszerzésen csak az lehessen a befutó, akik egyrészt rendelkeznek magyar munkaerővel, másrészt rendelkeznek hazai gyártási technológiával.
4. Szakképzési rendszer átalakításával pedig mozgásba hozná a párt a magyar munkavállalókakat, hogy ne kelljen külföldről hozni munkásokat.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

Ajánlott cikkek

A legnagyobb ellenzéki párt szerint ez már olyan súlyú visszaélés, hogy komolyan megkérdőjelezi Vásárosnamény központú választókerületben a választások tisztaságát.
Minden jel arra mutat, hogy a kormánypártok zsoldjába szegődő, a választókat folyamatosan átverő propagandagépezet még véletlenül sem tud igazat írni senkiről.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március